”Bergslags” först ut av fem

Fem SM-tävlingar. Den ambitionen har Ludvika kommun under 2019 då staden firar 100 år. ”Bergslags” är först ut.

Ludvika firar som sagt 100 år nästa år, något som de styrande vill ska märkas från första januari till sista december. Som livaktig idrottsstad är ribban lagd på att inom kommunens gränser få till fem event med SM-status.
– Jag ringde Johan (Strömberg) och sa att nu jävlar söker du SM, säger Håkan Rosén med ett skratt.
Han är projektledare för Ludvika 100 år som stad, och tycker precis som så många andra i området att det är intressant med bilsport.
– Framför allt är det en kategori människor med åskådare som brinner för sitt intresse!

Riktigt lika eld och lågor var faktiskt inte Johan Strömberg initialt, då han av erfarenhet vet att ett SM-rally tar oerhört mycket tid i anspråk för att få till.
– Han bad mig dra åt helvete, säger Håkan och levererar ännu ett skratt.
Men visst fann de en lösning, och tillsammans är nu målet att göra ett Bergslagsrally som ger eko i stan. Mekonomen var inte sena att hänga på.
– Jag gillar när det är organiserat kaos, och den 26 januari hoppas jag vi lockar ut så mycket folk att det blir så i centrala Ludvika och ut till publiksträckan, fortsätter Håkan.

Faktum är att bilsporten ska sätta Ludvika på kartan nästa år. Först då i form av Rally-SM och Mekonomen Bergslagsrallyt. Senare på säsongen planeras det för en deltävling i Back-SM och en i Bilorientering. Till det troligen SM i skidorientering och mountainbike.
– Utan Håkans sprudlande entusiasm hade vi inte rott det här i land. Nu ska vi försöka få liv och rörelse runt Folkets Hus där vi har tävlingscentrum och all service, säger Johan Strömberg.

Bildtext:
Projektledare för Ludvika 100 som stad, Håkan Rosén och Mekonomen Bergslagsrallyts tävlingsledare Johan Strömberg samarbetar inför jubiléet nästa år. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *