Bodin jagar poäng i Otrimmat 2WD

Spännande med åtta startande i Otrimmat 2WD (R2)! Favoritskapet bär Tom Kristensson, som gör ett framträdande på ”hemmaplan” och stöttas av en busslast fans från Hörby.

SM-tabellen leder Jonas Bodin med 42,5 poäng från Östersund, där han både tog hem klassen och hade kryssat i rutan för jokertävling. I hans rygg följer Dan Thörnevall och Pontus Åhman, men de avstår South Swedish Rally.
– Synd att inte Åhman ska åka, honom vill jag gärna fightas med. Men det är jättekul att vi ändå blir många till start, säger Jonas.
Han har ingen riktig koll på Tom Kristensson, men misstänker att det kommer att gå undan.
– Det är bra att det blir andra att mäta sig emot. Är vi bara någon halvsekund efter per kilometer så är det bra, fortsätter Jonas.
Som svängde över till Guterallyt för att ta det som test, och slutade åtta där i 2WD.

SMK Hörbys Tom Kristensson kör den privata Opel Adam R2 som en partner ställer till hans förfogande. En bil som är betydligt vassare än den cupbil han kör i Tyskland.
– Det ska bli fantastiskt roligt att köra här hemma och visa upp sig för publiken och sponsorer, säger Tom.
I sitt följe har han en busslast fans och partner, som ska göra sitt yttersta för att heja fram fjolårets vinnare i tyska Opel Adam Cup till stordåd i SSR.
– Visst är det klasseger som gäller, och vi ska också mäta oss med de trimmade bilarna, säger Tom.
Nyligen körde han EM-deltävlingen på Azorerna och rullade, vilket är ovanligt för den målmedvetna skåningen (som på några år bantat bort 50 kilo).
– Rullat hade jag inte gjort på 200 tävlingar, så det gick väl på övertid. Vi har ett bra tempo och det ska vi fortsätta hålla.

De lokala färgerna försvarar Emrik Smedberg. Han siktar i första hand på det nystartade Sydsvenska mästerskapet och får då SM så att säga på köpet.
– Min Honda Civic är ju en N3-bil med helt otrimmad 2-litersmotor, så det är rätt stor skillnad. Men blir det snabbt och få vägskäl är det till vår fördel och det utnyttjar vi i så fall, säger Emrik.
Han körde Silverkongen och slutade nia i 2WD-klassen där det var över 40 startande.
– Det är jag supernöjd med! Nu ska jag bara bli av med influensan innan SSR och göra lite småfix på bilen så är vi klara för start, avslutar Emrik.

Planen var att gotlänningen Christoffer ”Kicken” Jakobsson skulle komma till start, för han föredrar grus under däcken. Men till allt elände blev han bromslös hemma i Guterally och rullade. Förlorade både bil och körglädje.
Det är endast amerikanen Sean Johnston i klass 1 som valt SSR till sin jokertävling.

Bildtext: SM-ledande Jonas Bodin i klass 1 lär få en tuff resa i SSR mot Tom Kristensson, men i SM har han alla chanser att ta nya viktiga poäng. Foto: Börje Persson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *