”Bonnen”: Publikfavorit på hemmaplan

En av de som ställer upp i den stenhårda klassen Trimmat 2WD i Rally Askersund är hemmaföraren Michael ”Bonnen” Larsson, som gör sin femte SM-start i karriären på hemmaplan i Askersund. Men sin hårda attack och breda körstil är Michael en av tävlingens publikfavoriter.

Michael började sin rallykarriär 2010 efter att ha införskaffat en Volvo Orginal-bil redan 2009. Han vann klassen i Rally Gotland 2012 och efter det byggde ”Bonnen”, som han kallas, tillsammans med vännen Jonny Nylin 2013 en Volvo 940 Grupp H.

– Bilen byggde jag och Jonny Nylin 2013, och det är inte någon utställningsbil med massa krimskrams. Utan detta är en tävlingsbil med hyfsade grejer.

Trots att det är hemmaplan i Askersund är Michael och kartläsaren Ida Bood ödmjuka inför uppgiften.

– Det ska bli sjukt kul få köra SM här på hemmaplan i Askersund, men det är inget lätt motstånd i SM och vi har haft det rätt motigt i år. Men topp 15 ska vi garanterat vara.

Under sina år i Volvo Original lärde Michael känna den talangfulla Emil Bergqvist från Hofors, som numera är fabriksförare för Opel Motorsport i Junior-EM. Där han tidigare under sommaren säkrade guldet i klassen. När Emil till Uppsalas SM-deltävling förra året inte lyckades få hem den Opel Adam R2 som han hade tänkt ställa upp i tävlingen med lyfte Michael på luren och erbjöd Emil sin bil.

– Emil lärde jag känna när vi tävlade i Volvo Original Cup tillsammans. Och när jag läste på Facebook att det inte blev något med Opeln så tyckte jag så synd om honom, så jag ringde och erbjöd honom min bil. För jag visste att den bilen med rätt förare är konkurrenskraftig nog för att göra bra resultat i SM med. Vilket även var bra för mitt eget självförtroende. Avslutar Michael.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *