Brons och klasseger till Simon Karlsson

Vintersäsongen kan mest beskrivas som ”så där”. Men sedan har Simon Karlsson riktigt ökat tempot och i Linköping avslutade han med seger i JSM Trimmat och en bronspeng.

Guldet gick som väntat till Pontus Lönnström, som inte hade några problem med att fräsa över startrampen tillsammans med Richard Svensson. När de svängde in till teamet för en sista koll innan fredagens parc fermé åkte guldhattarna på, svenska flaggan prydd med P Lönnström ”hissades” och musik typ ”We are all the winners” spelades.

Då låg Lönnström på andra plats i klassen, 3,3 sekunder efter Simon Karlsson, som tillsammans med Tobias Steen satte av i galopp redan på Stångebro 1. Med sin 940 noterade de 19:e tid inför den vältaliga publik som kantade asfaltsgångarna runt Saab Arena.
– Det gick förvånansvärt bra på Stångebro, inte trodde jag det skulle gå så bra, säger Simon.
Fortsättningen gick i samma tempot.
– Lördagsmorgonen var lite nervös och jag drog på mig en stoppsladd, men sedan flöt det på bra. Helt underbart med en seger och att få sätta dit Lönnström i en så tuff tävling som ESR, jublade Simon efteråt.
Distansen till Lönnström skrevs femton sekunder.
– Idag fick det duga med en andraplats, för Simon var värd segern och säsongen har ändå varit perfekt för min del, säger han.

Fyra segrar blev det för Pontus Lönnström. Och trots rullningen i Östersund reste han sig och körde in tio+tre poäng, vilka han i slutänden räknade bort. Den ende i klassen som tog poäng i samtliga deltävlingar. Så blev det guld också med hela 158,5 poäng totalt.
Silver till Pontus Jakobsson/Martin Andersson. De var inte ens i närheten av någon sträckseger i ESR, utan fick nöja sig med att bli trea precis som i Hässleholm.
– Mitt livs sämsta tävling, men ändå den bästa när det i alla fall räckte till silver, säger Jakobsson.
Detta främst tack vare segern i Östersund och andraplatserna i Vännäs och Askersund.
Simon Karlssons slutspurt räckte till bronspeng med 116,5 poäng jämfört med Jakobssons 128,5.

Fyra i tabellen slutade Simon Andersson/Urban Fröjd. De drog på sig sin andra raka nolla då motorn rasade på SS8. Även Markus Theorin/Henrik Söderkvist fick återigen bryta, denna gång med elfel. Johannes Joons och Adrian Ring nådde heller aldrig målrampen. Joons gav sig då bromsarna låste sig redan på fredagen, men Ring gasade friskt fram till SS9 då motorn gav upp. 19-åringen låg då fyra i sin SM-premiär, dryga minuten bakom Jakobsson.
I mål tog sig däremot Rasmus Thulin Johansson, vilket betyder att B-föraren från Skillingaryd tagit poäng i samtliga grustävlingar. Det gör honom väl rustad inför nästa år, då målet är att köra full säsong.
Efter fjärdeplatsen i ESR slutade han sexa i JSM-tabellen.
Totalt var det tolv förare som tog poäng under 2018 i JSM Trimmat.

Bildtext: Segern i JSM Trimmat i ESR tog Simon Karlsson hand om tillsammans med Tobias Steen.  Deras första klasseger och belöningen blev bronsmedaljer. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *