Dags för penningregn

Totalt ska cirka 300 000 kronor delas ut på lördag. Varje förare som äntrar scenen som svensk mästare får 15 000 kronor.

Under hela säsongen har arrangörerna inom MAS avsatt pengar till en prispott. Snart är det dags för final i Uppsala och pengarna ska fördelas. Varje guldförare får 15 000 kronor.  I klass Otrimmat 4WD får också den som tar silver 10 000 kronor, medan bronsmedaljörerna i klasserna 3-6 premieras med 7 500 kronor.
– Det känns väldigt roligt att kunna ge tillbaka till de främsta förarna, och det blir ett trevligt inslag på scenen, säger Lars Mattsson, ordförande i MAS.
Förutom prispengarna till ovan nämnda medaljörer ska också tre priser på 5 000 kronor lottas ut.

Tack vare generösa samarbetspartners delas också ett antal presentkort ut.
– Här har vi naturligtvis lyssnat till sponsorernas önskemål vad gäller pris till speciell klass, säger Mattsson.
Tractive Motorsport Transmission skänker ett pris på 15 000 kronor till vinnaren i klass 6. Företaget utser ytterligare två förare som får presentkort på 10 000 kronor respektive 5 000 kronor.
GN Motorsport utser en förare i klass 5 som får 5 000 kronor.
Rallyshop utser också någon i klass 5 att premiera med 5 000 kr.
Skruvat svarar för ett pris till varje klass på 5000 kr, och där är det mästaren som belönas.
Däckleverantörerna Yokohama, Michelin och Pirelli delar ut fyra däck vardera till en junior som de utser.

Priserna uppgår totalt till ett värde av cirka 300 000 kronor. Utdelningen sker i samband med medaljutdelningen på Uppsala Konsert och Kongress på lördag kväll.
– Vi komprimerar för det är så många som ska äras, att samtidigt som de får sina medaljer får de och MAS-priserna och checkar, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.
Resterande pristagare, antingen föraren vunnit ett pris eller utsetts av samarbetspartners, kallas upp på scenen i ett svep.

Bildtext:
Efter en fantastisk säsong med seger i JSM Trimmat får Pelle Wilén på lördag ta emot en hel del penningbidrag som hjälp inför nästa års framfart. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *