– Det känns overkligt!

20-årige Daniel Röjsel vet att det är sant. Men han kan knappt fatta det.
– Det känns overkligt. Något som nästan aldrig händer i Sverige. För det är Ford som tagit initiativet, säger Daniel.

För några timmar sedan blev det officiellt, det han vetat om och jobbat för sedan augusti. Johan Paananen, på Ford Sverige, träffade han redan under sin praktik hos Andréas Eriksson på Olsbergs MSE i Nynäshamn. Sedan träffades de i somras igen på Gelleråsen och började snacka.
– Johan hade fått en idé om att ha en sådan här Fiesta R2 i Sverige, för den låter väldigt häftigt. Nästan som en Porsche eller en V6:a, säger Daniel.

Tyckte uppstod. På alla håll och kanter. Ford imponerades över Daniels plan, som efterhand kunde byta fokus från att fortsätta med Corsan nästa säsong, till att kanske bli en Ford Fiesta R2.
– Framför allt har de tittat på oss som team, att vi sköter det professionellt och har skyndat långsamt fast snabbt och säkert, säger Daniel.
– Vi ska fortsätta med fokus på att ta bilen i mål. Och nu har vi den pusselbit som fattades, nämligen en tillförlitlig bil, fortsätter han.

Men nog känner du ökad press med en sådan här satsning?
– Det vore annat om Ford krävde att vi skulle vinna. Men det gör de inte och jag är inte den som stressar upp mig. Vi tar det som vanligt och jag vet redan vad jag kan.
I augusti fyllde Daniel 20 år. Sedan dess har han fått hålla tyst om planerna. Och försöka tro att det verkligen hände honom.
– Det lät först för bra för att vara sant, sedan är jag impad över att ingenting läckt ut. Och nu ska det bli spännande att höra allas reaktioner, säger Daniel.

Har du hunnit köra bilen?
– Nej inte denna, men en liknande och väghållningen är fantastisk! Inte på samma planet som det jag kört tidigare. Vridmomentet imponerar också, för den tappar inte orken.
När blir det då dags att testa denna R2:a?
– Så snart som möjligt! Vi har några bitar som ska falla på plats, som att registrera bilen. Men vi hoppas hinna köra en tävling innan det är dags för Gävle, säger Daniel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *