Eddie växlar upp i JSM

Eddie Lundqvist från Årsunda, tävlande för Sandvikens MK tillsammans med kartläsare Olle Erixon väljer inför säsongen 2019 att växla upp sin satsning i JSM.

Den ljusblå Ford Fiesta R2 som Eddie kört i två säsonger är såld och i garaget står nu istället en Peugeot 208 R2.
– Vi visade säsongen 2018 att vi var otroligt starka trots att vi satt i en bil som prestanda- och väghållningsmässigt var sämre än till exempel Peugeot 208 R2 är. Nu sitter vi i en bättre bil som skall hjälpa oss på jakten mot en ny JSM-medalj 2019, och allra helst ett guld, säger Eddie.

Men det är inte endast bilbytet som blir nytt inför säsongen 2019.
Den ljusblå färgen som i många år blivit förknippad med Lundqvist Motorsports bilar kommer att ersättas inför kommande säsong.
– Vi kommer med största sannolikhet att stå på startlinjen i en bil som inte har samma blå färg som tidigare, men helt borta kommer inte den blå färgen att vara, fortsätter Eddie.

Samarbetet med kartläsaren Olle Erixon fortsätter likt säsongen 2018 och målet är att försöka förbättra JSM-silvret från föregående säsong.
– Det känns både roligt och motiverande att få fortsatt förtroende hos Eddie med tanke på hur bra samarbetet funkat den säsong vi åkt tillsammans, såväl i som utanför bilen, säger Olle.

Full SM-säsong är planerad samt SM-sprintar och utvalda öppna tävlingar.
– Vi väljer att även starta i årets SM-Sprintar utöver ordinarie SM-deltävlingar då de livesänds på SVT vilket för oss är bland de bästa tillfällen vi kan få för att marknadsföra oss själva och vår rallysatsning. Årets kalender för Rally-SM är dessutom oerhört mycket tacksammare än 2018 då resvägen till deltävlingarna är betydligt kortare, säger Eddie och fortsätter:
– Bilen har visat sig snabb med tidigare ägare och vi tror att vi efter våra första tester kommer till Bergslagsrallyt med en härlig känsla och gott självförtroende inför den kommande säsongen!

Källa: Lundqvist Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *