Efter lyckat test siktar Liiten högt

Jari Liiten har i år siktet inställt högt upp i otrimmat JSM. Hittills har han och co-driver Emil Eklund åkt fyra tävlingar. Nu har de testat ordentligt för att hitta rätt i inställningarna och är taggade till Östersund.

Premiären i Offerdalingen i Krokom bjöd på en 2:a plats i tufft motstånd, och de visade att de blir att räkna med inför säsongen.
– Tyvärr, kom vi bara sexa i SM-premiären i Söderhamn. Då konstaterade vi att det spelade ingen roll hur hårt vi åkte så gick inte bilen tillräckligt fort mot det övriga i klassen, säger Emil.
Vad problemet var? Jo, väghållningen. Jari och Emil är visserligen nya med varandra, samarbetet har gott över förväntan. Och sen har Jari aldrig kört denna Ford Fiesta R2 på snö och is. Så efter Söderhamn började arbetet med att testa fram rätt inställning.

Sagt och gjort. Den 18 februari stod de på startlinjen i Rally Näsviken utanför Hudiksvall och skulle kolla hur allt kändes i tävlingstempo efter åtskilliga mil test.
– Vi körde i vårt tempo, attackerade som vi brukar och bilen var klockren. Jari hade hittat rätt på inställningen och bilen gjorde exakt som han ville, fortsätter Emil.
Även han kände skillnanden och tillsammans kammade de hem A-2wd efter en sekundfight med Stefan Hedström.
– Nu är vi sjukt taggade till Östersunds SM för att se om vi kan vara med och plocka många mer viktiga SM-poäng. Vi vill vara med och kriga i toppen!

Bildtext:
Jari Liten och Emil Eklund forsar fram i Söderhamn, utan att få ut max ur bilen. Nu har de testat och ändrat en del och siktar på att kriga i toppen i JSM Otrimmat i helgen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *