Efter våldsamma kraschen – Adam Westlund jobbar mot SM-comeback 

Den unga talangen Adam Westlund från Torsåker och hans kartläsare Emil Bergkvist kraschade hårt i samband med SM-tävlingen i Köping i augusti 2019. De båda fick föras till sjukhus med svåra skador och har sedan dess kämpat med att komma tillbaka i fysisk form. Nu meddelar Adam att han siktar på att vara tillbaka i en rallybil när Rally-SM inleds med Rally Bilmetro den 31 januari i Sandviken. 

– Dom första två veckorna efter kraschen var väldigt jobbiga, framförallt psykiskt. Jag kunde knappt röra mig då. Men det har gått i raketfart och just nu mår jag bra, säger Adam i en intervju med Rallyradion. 

Adam har trotts sin ringa ålder av 18 år redan gedigen erfarenhet av rallykörning. Han har bland annat tävlat i Lettland de senaste åren, där man får köra rally utan körkort vid en tidigare ålder än i Sverige. Adam visade direkt att erfarenheten från Lettland vart nyttig när han ledde sin första SM-tävling i Älmhult i våras. Efter kraschen har han inte tävlat med en rallybil, men hoppas komma till start i SM-premiären på hemmaplan. 

– Först var jag tveksam om jag ville fortsätta köra, men sen fick se lite bilder och filmer på nätet och kände att jag ville tillbaka. Så jag är laddad för en fortsättning i rallyskogen och väntar på ett läkarbesked att jag får köra igen. Vi siktar på start i Sandviken, säger Adam. 

Om det blir en satsning på hela SM eller bara enstaka tävlingar kan Adam i nuläget inte svara på.

– Vi får se. Jag jobbar vidare med min träning och tar allt som det kommer. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *