EKS presenterar trebilsteam – Ekström, Thunström och Westlund kör Rally-SM

Mattias Ekström, Rallycrossvärldsmästare 2016 och mästare i tyska DTM 2004 & 2007, har tidigare aviserat att hans team EKS till 2020 kommer satsa på Rally-SM med flera bilar. Vilka som skulle köra teamets bilar har nu presenterats av EKS.

Vi är glada över att starta EKS-rallyprojekt med tre bilar med tre fantastiska förare som ger en utmärkt blandning av talang, ungdom och erfarenhet, säger Janne Ljungberg, teknisk chef hos EKS i ett pressmeddelande.

Det blir Mattias själv tillsammans med kartläsare Stefan Bergman i en Skoda Fabia R5 EVO, i en likadan bil kommer även 2017-års Svenska mästare Thomas Thunström tävla ihop med Tom Thörngren.

Jag har alltid älskat rally och det kommer jag ägna fritiden åt i år. Jag hoppas kunna köra så mycket det går mellan åtagandena i Cupra, säger Ekström.

Efter ett års paus är det trevligt att vara tillbaka i SM-serien där jag redan har gjort anspråk på titeln. Ser verkligen fram emot att köra den nya Skoda Fabia R5 EVO och arbeta med EKS, säger Thomas Thunström.

Tredje bilen i teamet, en Ford Fiesta R2T MK8, kommer köras av junioren Adam Westlund, som är tillbaka efter sin svåra olycka förra året. Han kommer tävla ihop med nya kartläsaren David Arhusiander.

Jag är glad att ta plats i EKS-teamen och köra en ny Ford Fiesta R2. Första halvan av säsongen är målet att återfå självförtroendet och farten så att jag kan jaga pokaler under andra delen av säsongen, avslutar Adam.

Foto: EKS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *