Elias gör debut på asfalt

I Gävle vann han JSM Otrimmat. Nu till midsommarhelgen gör Elias Lundberg  debut på asfaltsunderlag i det tyska teamet Audex Motorsport, med hjälp från STAR.
Den 19-åriga landslagsföraren från Sala, med kartläsare Jim Hjerpe från Borlänge, ska köra Stemweder Berg Rally. Tävlingen börjar fredagen den 23:e juni och avslutas den 24:e med centrum i staden Lübbecke. Tävlingen ingår i ADAC Opel Rallye Cup som är en cup där alla tävlar i likadana bilar och konkurrensen är väldigt tuff. Bilarna, identiska Opel Adam, är mer eller mindre standardbetonade med väldigt få inställningsmöjligheter, vilket verkligen visar förarnas och kartläsarnas förmågor. Elias och Jim åker ner redan på onsdagen för att förbereda sig, skriva noter och köra shakedown inför tävlingen på torsdagen.
– Det ska bli riktigt roligt att få göra min första tävling utomlands och få helt nya erfarenheter av att tävla på asfalt. Fokus kommer att ligga på att ta oss i mål för att kunna ta vara på erfarenheten, något som blir mycket viktigt för min framtid, säger Elias.
Det är med hjälp av STAR (Swedish Talent Award for Rally) som Lundberg får chansen att testa sina vingar utanför Sveriges gränser. Elias och Jim har även cupledande Tom Kristensson från Hörby som teamkamrat, vilket kan hjälpa dem i utvecklingen.
– Tom har varit väldigt hjälpsam och kommit med tips och hjälpt oss mycket med förberedelser inför tävlingen. Det gör mycket att få den hjälpen inför denna stora utmaning. Jag vill även rikta ett stort tack till STAR, dess stödmedlemmar och samarbetspartners för att jag får denna chans, det är ni som gör det möjligt, klargör en förväntansfull Elias.
Bilden är en förhandsvisning på hur bilen kommer att se ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *