Elias inleder tuff period med SSR

Nu drar en hektisk tävlingsperiod igång för juniorlandslagets 20-åriga Elias Lundberg från Sala, ihop med co-driver David Arhusiander, Östersund. Först ut är South Swedish Rally i Älmhult (SSR).

Efter en vintersäsong, som enligt teamet var över förväntan, hoppas de nu på ännu bättre resultat under sommaren.
– Vintersäsongens resultat blev klart bättre än jag trott med en andra och en fjärdeplats vilket placerar oss på en tredjeplats i tabellen inför SSR, vi trodde den skulle bli betydligt tuffare säger Elias och fortsätter:
– Det ger oss förhoppningen om att vi kan göra ännu bättre nu när det blir grus då vi med bakhjulsdrivet generellt brukar kunna utmana de framhjulsdrivna bättre under barmarksäsong.

South Swedish Rally startar fredag kväll den 11 Maj och avslutas på torget i Älmhult lördagen den 12:e. Efter tävlingen följer sedan ett hektiskt schema för teamet då de kombinerar SM på hemmaplan med tyska ADAC Opel Rallye Cup.

På sex veckor kör teamet fem tävlingar och allra tätast blir det i slutet av maj månad som demonstreras av schemat här:
11-12: SM, South Swedish Rally, Älmhult.
19: Rally Biltema, Karlstad.
26-27: Sachsen-Rallye, Tyskland Zwickau.
31-2 (Juni): SM Rally Askersund.

– Närmast blir det väldigt tätt med tävlingar och mycket hoppande mellan bilar och underlag. Det är något som jag tror kommer utveckla mig som förare i framtiden. Enda nackdelen jag själv känner är att jag måste ställa om tankesätt och körstil väldigt fort till varje enskild tävling för att hänga med, säger Elias.
För en sak är säker, förklarar Elias, både SM och ADAC Opel Rallye Cup har väldigt tuff konkurrens och det gör att både David och han måste vara väl förberedda inför varje tävling.
– Teamet är grymt laddade och ser nu fram emot att dra igång tävlandet igen nu på fredag.

Foto: Magnus Brüdigam
Källa: Elias Lundberg Rally

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *