Elias kör för JSM-guld

Med 11 poängs ledning ska 19-åriga Elias Lundberg från Sala och kartläsare Jim Hjerpe, Borlänge, göra allt som står i deras makt för att bärga guldet i JSM Otrimmat.

En medalj är redan klart då trion i toppen av klassen har för stort försprång för att några andra ska kunna hota.
East Sweden Rally är finalen i Rally-SM, går av stapeln i Linköping och ska avgöras över närmare 13 mil specialsträckor med start på fredag eftermiddag och målgång lördag eftermiddag. För att kunna ta hem guldet krävs det att duon tar hem en tredjeplats samtidigt som de måste vara före de andra två guldkandidaterna på den sista ’’powerstage’’ sträckan i helgens SM-final. Blir de tvåa så är guldet klart.
– Det är ingen tvekan om att vi ska göra vad vi kan för att stå som svenska junior-mästare på lördag. Även om vi har en ledning på 11 poäng så kan allt hända, jag vet att de andra två guldkandidaterna kommer gör precis allt som går för att vinna. Men jag och Jim är helt överens om att vi ska ha samma inställning som tidigare tävlingar, vi går för vinst, men hamnar vi på en ohotad andraplats kommer vi såklart inte riskera något, förklarar Elias. 

Källa: Pressrelease
Foto: Andreas Brüdigam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *