Elias Lundberg gör bakhjulsdriven comeback i Nyköpings SM-deltävling

Efter mer än 8 månaders uppehåll från bakhjulsdriven bil gör nu Opel Motorsports förare Elias Lundberg comeback ihop med co-driver David Arhusiander. Elias och David ställde upp i Rikspokalen med Ola Axelssons Volvo 242 Grupp H i höstas där de vann den tvåhjulsdrivna klassen.. Sedan dess har teamet bara hållit sig till framhjulsdrivna bilar.

Men nu gör grabbarna återigen en start i samma Volvo 242 som senast i Rikspokalen. Men denna gång är det i Nyköpings SM-tävling. Bilen görs i denna stund i ordning och därför finns ingen tid för att Elias och David ska hinna testa bilen innan start.

– Det ska bli så otroligt kul att åka i Olas Volvo 242 igen, jag har nog aldrig haft så roligt i en bil som när vi körde i Rikspokalen. Vi möter troligtvis det tuffaste motståndet på väldigt länge i trimmat tvåhjulsdrivet. Det blir inte enklare när första sträckan blir våra första metrar i bilen på 8 månader, säger Elias.

Teamet har en egen Opel Astra KitCar som planen var att köra hela SM-serien i år men tyvärr har planen inte kunnat fullföljas.

– På grund av ekonomiska svårigheter har vi insett att vi inte kommer kunna köra hela SM-serien i år. Därför kommer våran Opel Astra inom snar framtid vara till salu. För att vi ska kunna öka chanserna att kunna köra fler SM-tävlingar i år så har Ola Axelsson valt att hjälpa oss vilket jag är evigt tacksam för!

Elias och David har haft en tuff start på året både i EM och SM men förra helgen prisades Elias med ett stipendium från Lars-Erik Torph Memorial. En minnesfond som vartannat år delar ut stipendium till en ung talang.

– Vi har haft en tid med lite motgångar nu så det var verkligen kul att få ta emot pris för det jag åstadkommit som rallyförare. Tävlingen i Nyköping blir en tävling för att bygga upp självförtroende, bara ha roligt och vända motgångarna. Man kan inte ha annat än roligt i en klassisk Volvo 242 med H-mönstrad växellåda, avslutar Elias.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *