Elias Lundberg gör SM-debut

I East Sweden Rally gör Elias Lundberg, med co-driver Jim Hjerpe, debut i Rally-SM. Klassen blir Trimmat 2WD Junior och Volvo 940:n får han låna av Ola Axelsson.

Det är eldsjälarna Ola Axelsson och Pelle Palmqvist som gör starten möjlig.
– Ja, vi är jättetacksamma över de bådas engagemang, Ola är helt fantastisk som ger oss möjlighet att köra en sådan häftig bil som hans Volvo 940 är, säger Elias och  berättar vidare;
– Vi kommer fortsätta åka Yokohamas rallydäck då de funkat riktigt bra på vocen, och roligt nog så var Pelle från PPE intresserad av att hjälpa till.

18-åringen från Broddbo utanför Sala fyllde körkort så sent som i april. Före det har han deltagit flitigt i ungdomsrallyn, med pappa Robert i högerstolen. Oftast med synnerligen gott resultat.
I skrivande stund har han hunnit med tio tävlingar som senior tillsammans med Jim Hjerpe, med facit nio klassegrar och en andraplacering. Lagom till Violenrallyt i Flen var han B-förare. Också då vann han klassen och var snabbaste VOC totalt, det senare lika vanligt det som klassegrarna. För övrigt har han numera licens som A-föraren.

Till East Sweden Rally är förväntningarna dock nedskruvade, i alla fall från teamets sida.
– Jag har ju bara kört VOC innan, Olas bil har jag bara kört några kilometer. Dessutom tänker vi åka på egna noter, vilket blir tredje gången någonsin, så vi tar det i vår egen takt, förklarar Elias.
Huvudmålet blir alltså att skaffa erfarenhet, både i att åka i en trimmad bil, åka större tävlingar och att skriva egna noter. För att få bästa tänkbara start kör han och Jim i helgen Gruvrundan som föråkare. Även om de båda har varit dunderförkylda i veckan.

Foto: Emil Lundberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *