Elias, Sebastian eller Daniel?

Att det blir medalj i JSM Otrimmat för Elias Lundberg, Sebastian Johansson och Daniel Röjsel är redan klart. Fördelningen ska göras i helgen.

Elias har elva poäng mer än Sebastian.
– Det krävs att vi och någon mer gör en jättebra tävling i helgen för att vi ska kunna slå Elias. Helst ska han ha en mindre bra dag, men det vill man ju inte önska någon, resonerar Sebastian.
Istället vill han ha en fight in på mållinjen.
– Vi har ju haft fina sekundstrider tidigare med Elias, och jag hoppas kunna dra ett långt strå i en sådan, fortsätter Sebastian.

Andas ut går inte för en sekund, för Daniel Röjsel skuggar endast tre poäng bakom Sebastian.
– Förhoppningsvis kommer det att svänga på ordentligt, för då kanske det inte skiljer så mycket mellan bilarna, menar gotlänningen.
En som hoppas på regn är Daniel, för då trivs hans Ecoboost-Fiesta som allra bäst.
– Gärna så mycket regn som möjligt! Då inverkar körstilen mer och vi siktar på guld, det är det enda som gäller för oss, säger Daniel.
– Det går inte att göra mer än 100 procent, så får vi se hur långt det räcker, fortsätter han.
För 19-årige Elias räcker det att bli trea och ta tre power stage-poäng för att bli svensk juniormästare på lördag.
– Vi ska göra vad vi kan för att vinna. Jim (Hjerpe, co-driver) och jag går för vinst, men hamnar vi på en ohotad andraplats kommer vi såklart inte riskera något, säger Elias.

Även om ingen annan kan ta medalj, så går det att blanda sig i slutstriden. Erik Telehagen är tillbaka för att avsluta sin juniortid på bästa sätt. En het toppkandidat.
En som gärna vill börja JSM strålande är Albin Nordh, Ydres lovande 19-åring som startar i sin Renault Twingo R2 (tidigare Mattias Ohlssons). Killen har poäng för A-licens men väljer att fortsätta som B-åkare då han bara har en poäng upp till Erik Wigren i Svenska Rallycupen.
– Vi ska försöka prestera som innan, och se var vi hamnar. Var vi står mot de andra, säger Albin.
Alldeles efter att han fått bilen körde han i Söderhamn, men med helt ny bil och snabb VOC-förare i högerstolen hamnade de utanför poängplats.
Den gången.
I Gruvrundan nyligen vann han tillsammans med superrutinerade Johan ”Kröken” Karlsson B-förare 2WD och var tvåa totalt bland de tvåhjulsdrivna. Så nog finns det fog för att de seedats in precis framför Daniel Röjsel.
– Jo… det finns nog några som har förväntningar på oss, så lite press har vi. Men vi ska försöka att köra på som innan och hoppas att det går vägen. Säsongen har verkligen varit bättre än vad vi väntat oss, fortsätter Albin.

Viktor Karlsson och Anton Eriksson är duon som inte når medalj i år, men skuggar topptrion. Anton var fyra i Kolsvarundan och Viktor femma, och båda har tagit poäng i samtliga deltävlingar. Så där finns två duktiga som gärna vill fylla på med mycket poäng i helgen.
Petter Palmqvist har inte riktigt nått ända upp än, men genombrottet kanske kommer nu?
Med så många motgångar som Jari Liiten haft den här grussäsongen är han verkligen värd en upprepning av tredjeplatsen (och två bonuspoäng) från Östersund. Och Kevin Jirvelius var sexa i Kolsva och i Östersund. Kan kanske snäppa upp ytterligare ett hack i helgen.
Sedan är det fem ekipage som vi inte brukar se så ofta i JSM-sammanhang: Patrik Barth, Victor Liljesson, Linus Månsson, Jesper Stuxgren och Andreas Andersson. Victor och Linus har hemmavägar, medan Jesper är nästa gotlänning att ta sig an SM. Andreas har startnummer 1, kör för SMK Hörby och det i klassens enda Honda Civic.
Patrik Barth är ett bekant namn i rallysammanhang. Men nu ska han helt plötsligt sitta bakom ratten. Se separat artikel om den satsningen här på www.rallysm.se.

Bildtext:
Elias Lundberg, SMK Sala, har tillsammans med Jim Hjerpe guldläge i JSM Otrimmat inför East Sweden Rally i Linköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *