Elias upp i JSM-ledning

19-åriga Elias vinner årets fjärde SM-deltävling med cirka 40 sekunders marginal, efter att ha vunnit fem av de totalt åtta sträckorna. Därmed  går han upp i JSM-ledning inför de två avslutande tävlingarna. 

Rally Bilmetro, som kördes i Gävle/Sandviken, bjöd på riktigt snabba vägar, en verklig kontrast mot SSR´s mycket krokiga vägar där förra SM-deltävlingen avgjordes.
Elias, hemmahörande i Sala, med co-driver Jim Hjerpe från Borlänge, startade rallyt i ett högt tempo och ledde tävlingen efter två sträckor med ca 15 sekunder. Efter en kortare service kördes tre sträckor till med en lite mer avvaktande körning, och till lunchuppehållet kom
Elias och Jim med en ledning på ca 14 sekunder.
– Det har fungerat bra, vi bestämde redan på rekognoseringen att vi skulle satsa direkt ifrån början, och sedan försöka kontrollera läget, berättar Elias, som under helgen avstått sitt studentfirande till förmån för rallyt.

Efter lunchen och en kortare stadssträcka så väntade den näst sista sträckan på närmare två mil.
Här skulle de försöka avgöra rallyt, och vid målet får de veta att de vunnit sträckan; med 10,5 sekunder, och utökat ledningen till närmare halvminuten. Den sista sträckan, som var PowerStage, så kom regnet och det blev hala och svåra förhållanden. Men efter motorhaveriet i Östersund och missad vinst med en tiondelssekund i Karlskrona var Elias sugen på att få med sig full pott ifrån Gävle. Väl i mål på sista så får de veta att de vunnit sträckan och tävlingen med nästan 40 sekunder.
– Riktigt skönt, äntligen får vi en helt problemfri SM-tävling, och riktigt roligt att vi då också presterar bra resultat, avslutar en glad Elias Lundberg.

Foto: Tommie Lindberg

Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *