Emrik siktar på medalj

Jonas Bodin är redan klar mästare, så poängmässigt rår inte Tom Kristensson på honom när nu Hörbys stjärna återkommer. Men favorit till segern i Linköping och Otrimmat 2wd är Tom.

Fartmässigt ledde Adam Cup-vinnaren 2017 SSR när han fick ge sig med elproblem. I Askersund blev det seger, även maximala 5 poäng på power stage. Den här gången väljer han och Henrik Appelskog jokertävling dessutom, och kan därmed norpa åt sig hela 37,5 poäng plus fem på sista sträckan.
Klasseger är det troliga, och duon kan klättra upp på medaljplats trots att de bara tagit poäng i en tävling tidigare. Bra till för medalj ligger förstås också Samuel Gustavsson, Jonna Eson Brådhe och Emrik Smedberg.

Samuel hade ingen lysande helg i Skåne där det mesta krånglade och han fick nöja sig med åtta inkörda poäng, plus tre extra på sista. Det gör att avståndet ner till bronsplacerade Jonna är endast 4,5 poäng inför finalen. De har båda nollor i protokollet och har allt att vinna till sina konton i Linköping.
– Det är allt lite nervöst, pirrigt och spännande redan nu!, sa Jonna innan anmälningstiden ens hade gått ut.
– Vi får se om vi ska ta häng på Samuel i ESR eller bevaka vår bronsplats, fortsatte hon då.
Efter att inte ha haft fokus på SM kom hon tillbaka till Askersund och tog sin första pallplats, i seniorklass fast hon egentligen är junior.

– Vi jämförde oss med juniorerna och var både glada och förvånade för det var bara Tom Kristensson och Jari Liiten som var snabbare. Det är klart att det skulle betyda otroligt mycket efter allt kämpande att få en SM-medalj, säger Jonna nu.
– ESR är en favorit med servicen så nära publiksträckan. Ett fint arrangemang, fortsätter hon.

Vann klassen i Snapphanerallyt gjorde Emrik Smedberg. Han och Timmy Berntsson tvingades skjuta Hondan upp på målrampen för att greja maximala 37,5 poäng. Dessa och fem från power stage gör att han bara har två poäng upp till Jonna.
– Målet är att jaga medalj, även om vi får ta det för vad det är. Jag har aldrig kört ESR förut men vill ha den erfarenheten, säger Emrik.
Det var länge osäkert om han skulle få ordning på motor och bakaxel, men han är anmäld.
– Vi kommer, bekräftar Emrik.

En som återkommer är amerikanen Sean Johnston. Senast han var med var i SSR och så snart han började känna sig hemma på svensk mark hängde amerikanen med. Dock kom ett träd i vägen och han tvingades bryta.
Totalt är det åtta anmälda i Otrimmat 2WD och bakom Tom är det troligt att dagsformen avgör, förutsatt att grejerna håller. Och förstås vad power stage ger för resultat.

Bildtext:
Timmy Berntsson och Emrik Smedberg vann Otrimmat 2WD i Hässleholm trots att de tvingades skjuta Hondan över målrampen. Nu är den redo för igen för kamp om medalj. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *