En decimeter fel för Adielsson

South Swedish Rally gick inte riktigt enligt plan för Mattias Adielsson. På SS8 kom han en decimeter för långt in i en sväng och knäckte hjulet. Där tog SSR slut för honom och Andreas Johansson.

Efter en bra start på fredagen låg Mattias, tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson, på andra plats i tävlingen. Så under den långa lördagsetappen skulle de öka tempot för att se hur långt det skulle räcka.
– Det här blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En pyspunktering och en snurrning tidigt i tävlingen gjorde att vi la om taktiken och bara skulle bevaka vår andra plats. Tyvärr så la vi högerhjulet lite för långt in i en sväng på SS 8, så att vi knäckte hjulet och inte kunde fortsätta. Marginalerna är oerhört små, ligger man en decimeter fel så kan det ligga en sten som förstör tävlingen. Jag hade så gärna velat bjuda det här fantastiska teamet Pontus Tidemand Racing på en framskjuten placering men det är ju rally och sånt här kan hända. Nu är vi väldigt deppade men det kommer ju en morgondag, säger Mattias Adielsson.

Närmast väntar istället VM-rallyt i Portugal där de ska köra träningen inför framtida utmaningar.
– Vi tar också med oss många positiva saker från South Swedish Rally som kommer att hjälpa oss under resten av säsongen. Det var riktigt roliga sträckor och fantastiskt mycket publik ute och tittade, det känns som rallyintresset är på uppgång i Sverige, avslutar Mattias Adielsson.

Bildtext:
Mattias Adielsson och Andreas Johansson ute på SS5 i South Swedish Rally. Foto: Mattias Adielsson Motorsport

Källa: Pressrelease från Mattias Adielsson Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *