”En julklapp till Rallysverige”

En present till hela Rallysverige! Det konstaterar Anders Norstedt som var på plats i Kista när Ford presenterade sin satsning på Rally-SM och Daniel Röjsel i JSM i synnerhet.

Anders är tävlingsledare för Rally Uppsala och ledamot i MAS, Motorsportarrangörerna i Sverige.
– Vi i MAS har som syfte att försöka lyfta fram våra juniorer. Att Ford Sverige då går in med en efterlängtad satsning är någonting som hela Rallysverige har nytta av, säger Anders.
Han uppskattar att ett 40-tal personer var på plats under presskonferensen, varav han då representerade MAS och Rally-SM. Med tanke på att Anders själv alltid förespråkat R-bilar går han nästan i spinn.
– Bilen är byggd av M-Sport i England och jättefin! Det här känns rakt igenom som en seriös och genomtänkt satsning.

Det är en Ford Fiesta R2 Daniel Röjsel ska köra. Den nya lilla Ford Ecoboost-motorn är bara på 1,0 liter, men trots sin litenhet levererar den 180 hästkrafter. Premiär blir det i Rally Bilmetro.
– Valet av förare är också mycket bra. En av våra stora talanger som etablerat sig, men ändå har hela sin framtid framför sig. Det här kan komma att dra med sig andra att göra en satsning på Rally-SM. En verklig julklapp till Rallysverige, säger Anders.
Ford Sverige har redan framfört önskemål om att göra event tillsammans med MAS i samband med deltävlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *