Ericsson vill njuta i sin comeback

Ett och ett halvt år. Så länge är det sedan Mikael Ericsson var med i SM-cirkusen senast. Men nu återvänder han tillsammans med Ida Hegge för att njuta av South Swedish Rally.

– Vi ska inte sätta resultatet i första rummet, utan mer glädjen och att njuta av de fina tävlingarna som är i SM, säger ”Micke”.
För han räknar med att köra samtliga grustävlingar. Även om han hållit upp ett tag är hans Golf Kitcar raceklar, i väntan på att Polon ska bli klar hemma i garaget.
– Det är långt kvar. 2019 är målet att köra SM med den.

Till dess ska han hitta tillbaka till glädjen, och försöka låta bli att skruva upp förväntningarna.
– Vi är där för att tävla och göra vårt bästa. Men vi hade så mycket stolpe ut för ett par år sedan att vi ska försöka hålla oss på en nivå där det är lite mera roligt!
För att komma i form har han kört två tävlingar på raken, dels en i Lidköping och en i Älvängen. I Lidköping slutade han tvåa.
– Det är klart att det var skoj och över förväntan. Men genast lade jag press på mig själv och levererade inte lika bra i Älvängen.

Med all den erfarenhet den blivande 47-åringen besitter har han så klart tävlat förut i trakterna runt Älmhult.
– Det är ändå svårt… möjligen att man känner igen sig när man kommer ner, menar Micke.
Han avvaktar också med att välja sin joker. Vill komma igång ordentligt först.
– Den tar jag nog i Linköping, för jag har ett rätt bra facit från den tävlingen.
2015 var han fyra i Trimmat 2WD. Året efter blev det motorproblem och han avbröt SM-satsningen, som efter en strulig säsong gav endast en trettonde plats totalt. Men nu till South Swedish Rally är han och Ida tillbaka.
– Det ska bli riktigt skoj!

Bildtext:
Mikael Ericsson, SMK Trollhättan, har kört ett par tävlingar med sin Golf Kitcar enfärgad röd. Till South Swedish Rally ska den få lite svart och vitt också, även om det inte blir precis  samma dekor som tidigare. Foto: Svensk Motormedia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *