Erik och Emil i JSM

Ny delseger för Erik Telehagen och därmed drygade han ut sin JSM-ledning i Otrimmat ordentligt. Det blev också tre maximala poäng på powerstage. I trimmat var Emil Karlsson vassast.

Inledningsvis hade Erik en rejäl fight med Jacob Jansson. Men han försvann ut i naturen på SS6, innan starten där var Jacob 7,7 före. Den som sedan försökte hota Erik var Sebastian Johansson, som också tog de två extra SM-poängen på SS10. Men det räckte inte när Erik var säkerheten själv och kunde vinna med 35,5 sekunder.
– Jaaaaaaaaaa! Helt otroligt att vinna SSR på det här sättet, säger Erik.
Med dagens seger drygade han ut sin ledning ordentligt. Preliminärt har han 67,5 poäng och Sebastian 43.
Sista pallplatsen tog Victor Karlsson nästa två minuter efter Telehagen. Fyra Eddie Lundqvist och sist i topp fem Daniel Röjsel som avancerade sedan han fick ordning på motorn. Övriga som tog sig tillbaka till Stortorget var Petter Palmqvist i sin första grustävling med bilen och Jonna Eson Brådhe.
Av tolv startande föll fem ifrån under resans gång. Redan innan start var uppfattningen den att vägarna var krävande, och till det 15 mil att köra. Det vackra sommarvädret gjorde att det också dammade. Rejält. Förutom Jacob åkte han namne med efternamnet Madsen ut i skogen, liksom Jari Liten, som före det imponerade i sin nya Fiesta R2.Dessutom fick Dennis Rådström ge sig för kopplingsvajern.

I Trimmat JSM blev det en triumf för Emil Karlsson. Volvoförarens allra första i SSR. Förra året var han femma.
– Det var halt och tufft och jag körde som en kärring på sista. Så ivrig var jag att komma i mål, säger Emil.
För inledningen var inte riktigt som han tänkt sig. Det småstrulade i största allmänhet och på SS7 hade han och Ida Bood ingen intercom.

Men det blev bara en poäng extra för honom på powerstage, för där var Pelle Wilén i slag. Fast totalt sett var han långt bakom efter att ha tvingats bryta dag 1. Nu gjorde han rätt i som fortsatte, för med endast tre killar i mål blev det ändå 18 poäng (15+3).
Tvåa blev en mycket glad Niklas Karlsson.
– Ja för fan. Vi lyckades hålla undan för Wilén, säger Niklas.
Marginalen var 7,8 sekunder. I SM betyder det preliminärt att Pelle klättrar upp i täten med 59 poäng, följd av Emil på 52 medan Andreas ligger kvar på 42.

Andreas Persson såg annars ut att ha segern som i en liten ask då han styrde in på SS9 med en ledning på nästan en och en halv minut. Då missade han en sväng, gled ut på åkern och hittade en  liten sten som slog sönder kylaren.
– Det var lite drygt, speciellt med tanke på att vi ledde med så mycket, suckar Andreas.
Säsongen är hans första i JSM, så ännu har han inte hunnit lära sig av så många misstag.
– Nej det är just det! Det här är andra gången jag är av och tvingas bryta. Surt när vi var så nära att ta mycket SM-poäng, fortsätter Andreas.
Bedrövad var också Jonatan Johannesson. Han höll en klar andraplats i klassen när motorn gav upp på SS7. En sträcka med målgång bara ett stenkast från hemmet i Vissefjärda.
Tommy Johansson lämnade arenan redan på SS5, Simon Karlsson for av på sträckan efter och på nian var det slutåkt för Pontus Berglund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *