Ett getingbo av juniorer

Guldfighten är lika het nu som i Linköping mellan Jacob Jansson och Erik Telehagen i JSM Otrimmat. I Trimmat är guld och silver upptaget, men bronskampen bjuder på spänning!

Åtta anmälda till JSM Trimmat, med redan klara silvermedaljören Emil Karlsson i topp. Med lite is i magen behöver han inte jaga de där sista tiondelarna på samma sätt som Andreas Persson och Niklas Karlsson kommer att göra. Där skiljer det bara fem poäng, till Andreas fördel, så bästa resultatet avgör vem som får hänga bronspengen runt halsen efteråt inne på Uppsala Konsert och Kongress.
Niklas har plåstrat om sin Volvo 940 sedan Linköping. Där tillhörde han det gäng som stod av redan på inledande SS4 på lördagsmorgonen. Nu har han hunnit provköra och extraljusen är injusterade, skriver han på Facebook. Då återstod endast lite småfix sedan var han raceklar. Och revanschsugen.
Det är också Andreas som haft nog av tekniska bekymmer i de senaste deltävlingarna, i ESR fick han bryta då en drivaxel gick. Han startade om och fick med sig några viktiga SM-poäng som sexa i klassen, men inte i den omfattning han önskat och har fart för.
Av de nya namn som anmält sig sticker Patrik Åhman ut. Almungeföraren är på väg att fylla 25 och ska lufta teamets Corsa A. För två år sedan var han också med, och det blev ett par sträcksegrar. Nu sköter Johan Johansson noterna och de kan mycket väl stjäla poäng från övriga. Målet är också högt satt, de siktar på bra tider och att slåss om en pallplats.
Sedan tidigare är Pelle Wilén klar mästare i klassen, och startar i Rally Uppsala med en Mitsubishi i Otrimmat 4WD.
Övriga till start är Erik Rogersson, Daniel Jansson, Mattias Hallberg och Martin Grehn.

Dubbelt så många aktörer i JSM Otrimmat, där Jacob Jansson har ett övertag med sex poäng sedan Linköping. Skuggar gör Erik Telehagen och det är de som gör upp om guld och silver. Erik ledde klassen fram till Snapphane, sedan skiftade de plats. Jacob vann också senast i East Sweden Rally, men powerstage-trean tog Erik hand om.
– Vi hade strul med en multirem på fredagskvällen. Tappade både ström och styrservo, så det var lite jobbigt där i mörkret, säger Erik och fortsätter:
– Nu jävlar ska det bytas tillbaka för det blev silver förra året och det är ju onödigt med ett till!
Är det något han trivs väldigt bra med så är det vägkaraktären runt Uppsala.
– Den som vill ha guldet allra helst, den avgör. Vi har ett guld att vinna, han (regerande mästaren Jacob Jansson) ett att förlora, konstaterar Erik.
I bilen, på väg från Kopparberg till Uppsala via Örebro, är Jacob Jansson. Där ska han hämta upp Malin Strömberg.
– Sedan ska vi åka på som vanligt och se lite vad som händer, säger Jacob.
Förutom lite bromsbekymmer, en krokig bakaxel och en punktering gick ESR enligt plan. Efter att ha sett över Fiestan tog han hem 2WD i Kolsvarundan. Som uppvärmning. Och för att se att allt fungerar.
– Vi har ett högt lägsta-tempo just nu, så det är bara att fortsätta där vi slutade. Räcker inte det, ja då får man väl börja fundera. Men jag måste vara före Erik i Uppsala, det har prio ett, fortsätter Jacob.

På pappret ser Daniel Röjsel säker ut på bronsplats. Det hindrar förstås inte att han blandar sig i toppstriden, och det kan förstås både ställa till för eller gynna antingen Jacob eller Erik. Lite matematik visar också att Daniel kan förlora sitt medaljläge om han nollar och Sebastian Johansson blir fyra (och tar en poäng på powerstage) eller bättre. Sebastian har redan nollat två gånger, i Hässleholm och Linköping, så revansch är bara förnamnet för honom och Jonas Magnér.
Med samma räknesätt kan också Eddie Lundqvist (åtta i ESR) och Victor Karlsson (fyra i ESR) nå brons, men det kräver att både Daniel och Sebastian tvingas bryta.
Till det en hel rad unga, hungriga talanger som placerar framhjulen allt längre fram i totalen. Dennis Rådström var femma i Linköping och Anton Eriksson sexa. Killar som kommer nu också, liksom Victor Liljesson och Eddie Lundqvist, sjua och åtta i ESR. Jari Liiten låg femma när han tvingades bryta, nu kommer han med ny motor i Fiestan. I en Fiesta R2 kommer Kevin Jirvelius, medan Rasmus Bergström och Mikael Buskas kör ST:or. Jonna Eson Brådhe är också på plats liksom Petter Palmqvist. I minsta bilen, en Suzuki Swift, startar Marcus Morén.

Bildtext: Jacob Jansson tog över SM-ledningen i JSM Otrimmat i Hässleholm. Nu går han för att hålla Erik Telehagen bakom sig också i Uppsala. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *