Fantastisk start för R-Sport

Det blev en fantastisk första tävling för R-Sport Sweden AB i årets SM-premiär i Vännäs.

Teamets två juniorer Jari Liiten och Pontus Åhman vann sina respektive klasser och blev dessutom etta och två totalt i sin bilklass.

– Det var skönt att få bekräftelse på det jobb vi lagt ner, säger teamchefen Johnny Andersson.
– Att både Jari och Pontus vinner sina klasser är bästa tänkbara start på säsongen.
Jari Liiten och Mikael Kjellgren tävlar i Junior-SM’s otrimmade klass med en Peugeot 208 R2. Rally Vännäs var första tävlingen ihop för duon, och även första tävlingen för Jari i bilen. Trots detta hittade Jari rätt direkt, och ledde tävlingen efter fredagens första tre sträckor med nästan 40 sekunder.
– Det var en kanonfin tävling, med omväxlande vägar som passade oss väldigt bra. Vi kom förvånansvärt fort in i bilen och pushade hårt under fredagen och var komfortabla, vilket syntes på tiderna, säger Jari.
Under lördagen fokuserade Jari på att köra i sitt tempo och bevaka ledningen, och han vann tillslut klassen med 1 minut och 20 sekunder, och blev dessutom bästa R2-bil i tävlingen.
– Det är en obeskrivlig känsla att äntligen få ta sin första SM-seger, jag var faktiskt lite nervös inför sista sträckan. Men vi körde på hela dagen i vårt tempo utan att ta några risker, och det funkade väldigt bra.
– En stor del i att det gick så bra var att jag kunde fokusera helt och hållet på att komma bra förberedd, skriva bra noter och min körning. Johnny och teamet gjorde ett jättejobb och vi ser framemot att fortsätta säsongen, avslutar Jari.
Även Pontus Åhman och Filip Wernefur som vann sin klass i teamets andra Peugeot. De drogs dock med problem med hjulupphängningen men lyckades även vinna klassen Otrimmat 2WD och blev även näst bästa R2-bil totalt i tävlingen efter Jari.
– Det var en kanonhelg för oss, och Filip, Johnny och hela teamet gjorde ett fantastiskt jobb, säger Pontus.
– Tyvärr försvann mycket av motståndet när de andra i klassen drabbades av problem, så vi fick inte riktigt chansen att mäta oss mot dom. Men bilen var väldigt bra att köra, så det var synd att fick problem med fjädringen. Nu ska vi jobba vidare på inställningarna på bilen för att försöka hitta mer fart till nästa tävling.
Johnny var också nöjd med hur allt funkade runt om Jari och Pontus med det nya teamet.
– Allt fungerade bra, och vi ska komma ihåg att detta bara är teamets första tävling. Vi ska jobba vidare med att förbättra samspelet i teamet och vårt mål är att tillföra något nytt till varje tävling. Så till Östersund kommer vi ha en afterwork med trubadur i vårt tält ihop med en lokal partner, avslutar Johnny.
 
Källa & Foto: R-Sport Sweden AB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *