Favorittryck på Jansson och Åberg

Sju lika står det innan start i de två otrimmade klasserna. Jacob Jansson är den som går ut först i 4WD, och Anders Åberg i 2WD.

Startordningen är i år så att Otrimmat 2WD startar direkt efter juniorerna i samma bilklass. Först ut är Anders Åberg, klassvinnaren i Söderhamn. Sedan dess har han varit i Värmland och toppat sin karriär med Rally Sweden.
– I Söderhamn gick det bättre än vi hade hoppats, det var först nu i Östersund vi skulle vinna. Däremot gick det för sakta i Svenska, men det var en upplevelse att få vara med, säger Anders som var tvåa där efter Daniel Röjsel.
Viktiga mil blev det också i 208:an, något som kan vara bra när han nu debuterar som förare i ÖWR (var co-driver åt Rickie Borgström för ett par år sedan).
– Allt tyder på att det blir en väldigt inspirerande tävling, fortsätter Anders.
Bakom är det Mikael Jirvelius och Joakim Hiljeström som jagar utifrån sina placeringar som tvåa och trea i premiären.
Övriga som anmält sig är Johnny Andersson, Johnny Björk, Rikard Moberg och Jonas Brodin.

Otrimmat 4WD. För Jacob Jansson räckte det med tio mil test i Mitsubishin för att han skulle vinna både klassen och SM-premiären totalt i Söderhamn. Det första så överlägset att det skrevs till 28 sekunder.
– Ja, det var en hyfsad start! Vi åkte bara på och så blev det så bra direkt.
Det gör förstås att han siktar på ny klasseger.
– Det vore kul att bli topp fem i Östersund, även om jag tror att jag kan få problem med däcken när bilen är så pass tung, säger Jacob.
Robert Scholander var tvåa i Söderhamn och han är den som går ut närmaste bakom Jacob. Sedan följer Emil Carlsson, medan Robin Adolfsson har aviserat återkomst med sin EVO 9:a, liksom Markus Hällbo i sin 10:a.
– Men jag väntar på delar till växellådan från Australien. Kommer grejerna ska vi köra på lite igen, annars får vi stanna hemma, säger Markus.
Företagsägaren Micael Jakobsson får hjälp i sin rallysatsning, i en EVO 9:a, av både P-G Andersson och Jonas Kruse. P-G kör Micaels trimmade EVO 7:a. Kruse är teamchef, innan han till sommaren tar över den trimmade bilen.
Sist ut i klassen är unge Linus Leander, trea i Söderhamn.

Bildtext:
Anders Åberg siktade på en pallplats i premiären och seger nu i Östersund. Det blev vinst redan i Söderhamn, så nu är målet att ta andra raka vinsten i Otrimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *