Felfri resa skriver Jacob

I helgen har South Swedish Rally avgjorts i skogarna kring Karlskrona och Tingsryd där Jacob Jansson, MK Kopparberg och hans Co-Driver Stefan Gustavsson, Ludvika MS, har deltagit i den näst högsta klassen Otrimmat 4wd. 

– Vi visste att vi var tvungna att ta mycket poäng då vi i förra deltävlingen i Östersund hamnade bredvid vägen och fick med oss noll poäng. Så vi sa innan start att vi skulle försöka hålla ett högt tempo men inte ta någon risk då vägarna i SSR är väldigt tuffa och utslagsgivande, berättar Jacob.

Efter den första dagens sex specialsträckor, på en längd utav cirka sex mil hade Jacob och Stefan fått ett försprång i klassen på 1 minut och 16 sekunder. De låg då på en tredje plats totalt i hela tävlingen utav 71 startande.

Duon fortsatte prestera bra tider under lördagens sex specialsträckor, med 12,4 mils åkning på tuffa vägar och ett väder som gjorde att det blev upp emot 60 grader inne i bilen. Segern i klassen var ett faktum och det till slut med hela 1 minut och 58 sekunder.

Men det slutar inte där då dom under lördagen lyckades åka till sig en andra plats totalt i tävlingen med en norrman framför sig vilket gjorde dem till bästa svenska ekipage.
– Jätteroligt att bli totaltvåa och det trodde jag aldrig skulle gå med en sådan här bil. Inte på de vägarna med så mycket sten i kanterna, men vi klarade oss helt felfritt, säger Jacob.

Foto: Tommie Lindberg

Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *