Fem landslagsförare till start

Fem medlemmar ur Svensk Bilsports landslag finns med på startlinjen när SM drar igång  med Rally Bilmetro. Fyra som förare, en som co-driver.

Svensk Bilsport har nyligen offentliggjort sina landslag för år 2016. De uttagna är uppdelade i tre grupper: Seniorer, juniorer och utveckling.
Samtliga fyra rallyförare som ingår i utvecklingslandslaget startar i Rally Bilmetro. Både Jacob Jansson, Mattias Ledin och Pelle Wilén är regerande mästare i sina respektive klasser, och blir därför hårt jagade.
– Efter träningslägret i slutet av förra året blev jag uttagen. Jättekul, säger Pelle som i dagarna fått på sin egen design på Leffe Petersons forna Corolla.

Fjärde namn är Andreas Persson, som gör sin första riktiga SM-satsning och räknar med start i samtliga sju deltävlingar. Förra året gjorde han ett par inhopp för att testa på.
– Vi är medvetna om att det blir tufft, men medalj är målet, säger Andreas som också han kör Corolla. I högerstolen har han storebror Henric.
Med blir också Pontus Åhman, fast i SM-premiären Rally Bilmetro är han co-driver till sin bror Patrik.

Föreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, välkomnar landslagsförarna.
– Tre av förarna gjorde mycket bra ifrån sig förra året och tog guld i sina respektive klasser. Det visar att SM är och förblir en bra grund för unga talanger som vill vidare i sina karriärer, säger Lars Mattsson, ordförande i MAS.
På bilden Pelle Wiléns nya design på sin Toyota Corolla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *