Femton jokrar i leken

Femton av de 56 anmälda till Östersund Winter Rally har valt kommande tävling till sin joker. En är Pontus Jakobsson, som siktar på ny topplacering i JSM Trimmat.

Innan den ordinarie anmälningstiden har gått ut måste rutan för jokertävling ha fått sitt kryss. Annars är det ordinarie SM-poäng som räknas vid målgång. Jokern ger 1,5 gånger så mycket, alltså totalt 37,5 poäng för klasseger. Power stage-poäng påverkas inte av jokertävling.

En enda förare i JSM Trimmat har valt Östersund till sin joker: Pontus Jakobsson.
– Det gick bra där förra året, och jag vill inte sitta och hålla på jokern. Dessutom tror jag det är lättare att kunna starta om på vintern, om du råkar köra av, än det är på sommaren, säger Pontus.
I Vännäs blev han tvåa, men det var på den berömda vippen att han rullade över målrampen. Två spridare hade hängt sig, därför gick Corollan bara på tre.
– Det är åtgärdat nu och vi har varit uppe hos Tobias Söderqvist och ställt in bilen så den känns riktigt bra. Enda problemet var att då rasade växellådan, men det var ju tur att den gjorde det där och då, avslutar Pontus.

Följande har valt Östersund Winter Rally till sin jokertävling:
Eddie Lundqvist och Jari Liiten i JSM Otrimmat 2WD (R2)
Pontus Åhman och Jonas Bodin i Otrimmat 2WD (R2)
Pontus Jakobsson i JSM Trimmat 2WD
Daniel Röjsel i Trimmat 4WD
Mats Jonsson och Lennart Gälliner i 4WD Övriga
Kristian Johansson, Patrik Flodin, Andreas Israelsson, Nicklas Karlsson, Stefan Hanhela, Robert Eriksson och Karl Erik Bäckwall i Trimmat 2WD.

Bildtext:
Förra året var Pontus Jakobsson tvåa i Östersund i JSM Trimmat, och samma placering blev det i Vännäs. Därför siktar han på höga poäng tack vare jokertävling i helgen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *