Fight runt en ynka poäng

Den största fighten finns utan tvekan i JSM Otrimmat. Där har Jacob Jansson 86,5 poäng och Erik Telehagen 85,5. Med två tävlingar kvar att köra har båda nollat en gång.

Att de har varsin halv poäng kommer sig av att de åkte exakt lika på travbanan i Gävle, när det var powerstage i premiären.
Båda har också en nolla i protokollet.
– Det var ju precis det jag sa innan start i Hässleholm, att det gäller att hålla sig borta från nollan. Men tji fick vi, säger Erik.
Han och Björn Johansson låg inför sista sträckan, powerstage på Hovdala, 4,3 sekunder efter Jacob/Malin Strömberg och gick för seger. Fort gick det, väl fort in i en höger. De hamnade ute i lösgruset och när bilen drog åt vänster gick det rakt fram.
– Det blev ändå inte så farligt faktiskt. Lite plåt och så var styrväxeln av, säger Erik.

Med tanke på att han skruvar bil på jobbet också, faktiskt krockskadade sådana, har han viss vana.
– Fast vi fick kämpa, för det svåra var att få tiden att räcka till. För vi vill inte missa fighten med Jacob, fortsätter Erik.
Jacobs nolla kom i South Swedish Rally, då han gled av och ingen bärhjälp fanns att få. Han fick sin revansch i Snapphanerallyt, för med Erik borta blev det 3 extra poäng och klasseger med marginalen 1.46,4.

Just nu är han ute och rekar de södra sträckorna i East Sweden Rally. Så hur ser det ut?
– Jo det ser bra ut, svarar han lugnt.
Jaha. Och hur är då det?
– Ja, så mycket kan jag säga att det svänger mer här än i Hässleholm, förtydligar Jacob.
Efter avåkningen i Karlskrona var han helt inriktad på att gå för fullt och försöka ta igen förlorade poäng. Nu är scenariot förändrat.
– Förut var det bara att köra på och hade det gått vägen så hade det. Nu är vi helt plötsligt först! Fast det är inget fel det heller…

Alltså är det full fart som gäller från första metern, även på Stångebro. Bakom har Sebastian Johansson och Daniel Röjsel en fight om bronset. Ytterligare ett snäpp bakom finns förare med inte lika mycket rutin än, men som visat på imponerande fartökning under säsongen: Dennis Rådström, Jari Liiten, Eddie Lundqvist och Viktor Karlsson nu senast i Snapphane.
– Det är riktigt roligt och bra för alla att det är bra tempo och att det kommer fram nya förare, om man tänker ett steg längre och framåt, konstaterar Jacob.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *