Filmteam följer Åhlin i SSR

 

Landslagsföraren Fredrik Åhlin kommer till start i South Swedish Rally (SSR). I sitt följe har han ett tjeckiskt filmteam på tolv personer.

Den 26-årige värmlänningen har nyligen kommit hem från Azorerna med en välförtjänt andraplats i FIA ERC U28, första deltävlingen i Rally-EM.
– Azorerna var lärorikt med smala, snabba vägar på hög höjd. Vi körde ibland in bland molnen och såg bara tio meter framför oss, säger Fredrik.
Förhoppningsvis blir det inte lika besvärligt väder när Rally-SM fortsätter med SSR den 11-12 maj. För tre år sedan gjorde Fredrik också ett inhopp – och vann.
– Jag vet att vi nu är starka på grus, så självklart ska vi gå för seger även om det blir stenhårt, fortsätter han.

För värste konkurrenten, och landslagskollegan, Mattias Adielsson kommer också, båda kör varsin Skoda Fabia R5. Fredrik vann SM-premiären i Vännäs, för att sedan ta stryk av Mattias i Östersund. SM-tabellen i Trimmat 4WD (R5) toppar Mattias Adielsson före Fredrik Åhlin, 61 poäng mot 46 poäng.

Ett tjeckiskt filmteam på tolv personer anländer till Älmhult under tävlingsveckan för att följa Fredrik från start till mål och samla material till en dokumentär för Skodas räkning.
– Det är mycket tack vare filmteamet vi startar, för de ville ha en tävling i maj och South Swedish Rally passade perfekt. Det blir jättekul att få tävla på hemmaplan igen även om jag tror att jag aldrig kört runt Älmhult förut, fortsätter Fredrik.

Bildtext:
Fredrik Åhlin beskriver Azorerna som det svåraste rally han kört hittills, och därmed lärorikt. Andraplatsen där skvallrar om att det blir högsta fart från start i SSR. Foto: Skoda

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *