Fin säsongstart för Michelin

För Rally-SM:s partner Däckproffsen/Michelin hade vintersäsongen årets elddop i form av Arctic Rally i Finland den gångna helgen. Till denna väntar SM-premiären i Söderhamn.

Michelin fick storslam i Finland genom att vinna samtliga sträckor och befäste majoriteten av topp 10 placeringarna i många av klasserna. Bland annat genom Emil Lindholm, som tog hem en övertygande seger totalt i 2WD, medan Teemu Asunmaa och Juha Salo hade en sekundstrid i 4WD där Teemu stod som segrare. Samtliga på Michelin.

I Norge kördes andra NM-deltävlingen, Rally Finnskog.  Där körde Ole-Christian Veiby tävlingen som uppladdning inför Rally Sweden. I konkurrens av Mads Östberg, Brynildsen, Gröndal med flera visade den Michelinåkande Ole-Christian att han har farten i sig. En strålande 2:a plats endast 5 sekunder efter Mads blev resultatet.

I Sverige har Michelin också börjat starkt. Totalseger i Z-Trofen av Jörgen Jonasson, och i Bergslagsrallyt vann Tomas Thunström. Utöver dessa två finns många framskjutna placeringar i såväl 2WD som 4WD, från Emil Andersson i VOC till Friberg och Scholander i 4WD.
– Det är fantastiskt hur vår vintersäsong börjat, säger Thomas Carlsson på Däckproffsen (partner till Rally-SM), återförsäljaren som dubbar Michelins vinterrallydäck.
– Dels visar det att vår produkt klarar kraven som ställs, och samtidigt är det ett kvitto på arbetet som vår personal utför. Men, i en bransch där endast senaste resultatet räknas måste man vara ödmjuk. Dock vi ser med förhoppning fram emot helgens premiär i Rally-SM.

Pressrelease: Däckproffsen / Michelin

 

Bildtext: För tre år sedan blev det silver för Jörgen Jonasson och hans kusin Nicklas Jonasson i SM-Sprint vinter i Umeå. Efter det har Jörgen haft ett uppehåll, men i sin comeback redan hunnit vinna två tävlingar, Offerdalingen och Z-Trofén. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *