Fjärde raka för Jari Liiten

Fjärde raka segern för Jari Liiten och Mikael Kjellgren! Om alla uträkningar stämmer räcker det med att de rullar över startrampen i Linköping så är guldet i JSM Otrimmat deras.

– Men vi ska allt köra Hässleholm också, och i det tempo vi är bekväma med, säger Jari.
Han knäppte också stenen på SS4, och tappade ledningen till Albin Nordh som då var 7,5 före. Men sträckan efter försvann Albin då ett fjäderben gick av i hans Twingo. Därmed var ställningen åter den att Jari ledde och det höll i sig till målrampen framför Autoexperten i Askersund.
– Så himla roligt! Vi har verkligen hittat det rätta flytet!

Eddie Lundqvist har abonnerat på andraplatsen tidigare i år, men nu ville det sig inte alls. Inte nog med att växellådan spökade på SS4, han körde två punkteringar också och det blev att starta om efter lunch. Sedan slutade det hela med  hål i tanken och han var rädd för en eldsvåda. Inte blev det något tröstpoäng heller på power stage, men han nådde slutmålet i alla fall.
Sexa slutade William Binbach i sin Suzuki Swift.

För Victor Hansen höll det inte på att bli någon tävling alls då hans co-driver drabbades av ett dödsbud och avstod den här gången. Men tursamt nog var Martin Holmdahl ledig och kunde ställa upp med kort varsel. När dagen var över hade de hittat bästa tänkbara tempo och knep de fem extra poängen på snabba Mosshult,  före Jari, Hampus Jakobsson, Petter Palmkvist och Viktor Karlsson. Viktor/Martin slutade femma i klassen, medan Petter var 19,6 sekunder från pallplatsen.
– Vi tappade tio sekunder i ett vägbyte på SS1 och så körde vi punka på fyran, suckar Petter.
Det betyder att sällskap på pallen fick Jari/Mikael av Hampus och Jens Jakobsson samt Viktor Karlsson/Jonas Magnér.

Bildtext:
Trots att Jari Liiten körde på stenen på SS4 lyckades han vinna JSM Otrimmat. Hans fjärde raka klassvinst och nu behövs det inte många poäng till förrän guldet går till Sandviken. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *