Flera landslagsförare till premiären

Nyligen presenterade Svenska Bilsportförbundet sina tre landslag för 2017. Flera av de tunga framtidsnamnen kommer till Söderhamn.

Sju kilometers körning, kort och explosivt. Det talar för att Fredrik Åhlin, medlem i seniorlandslaget, har stora chanser att ta hem SM-premiären. Liksom den efterföljande sprinten.
Två av tre förare i juniorlandslaget har aviserat start i Söderhamn: Elias Lundberg, och Daniel Röjsel. Det är inte länge sedan Elias klev ur ungdomsklassen och nu kommer han dessutom i för honom ny Peugeot 208 R2 tillsammans med Jim Hjerpe. Mer rutinerade konkurrenter i JSM Otrimmat bör kunna hålla emot, å andra sidan är Elias ett ämne av hög klass och vill säkert mäta sig med tätåkarna.
Även om Daniel Röjsel bara är 21 år är han etablerad i JSM med ett brons i Otrimmat nu senast.
– Vi har ett mycket bra team med bra folk runt omkring oss, samt starka och seriösa samarbetspartners. Att få vara med i landslaget tycker jag känns som en positiv sak att tillföra i satsningen då vi ser att helheten blir ännu starkare, säger Daniel som är Ford Sveriges förare.

Utvecklingslandslaget i Rally består av fyra förare varav tre återfinns i premiären: Mattias Adielsson, Andreas Persson och Dennis Rådström.
Mattias ska köra en Ford Fiesta R5 Evo och i utvecklingsplanerna finns garanterat att ge Åhlin en match.
Dennis mäter sina krafter med Röjsel och alla andra i JSM Trimmat. Kan bli en mätning med små marginaler och starka krafter! Är bara Andreas nya Renault Clio redo för tuffa tag är han en av huvudfavoriterna i JSM Trimmat.

I juniorlandslaget ingår fem olika grenar; rally, rallycross, crosskart, karting och racing. Totalt i de fem olika grenarna ingår 25 förare och kartläsare. I seniorlandslaget ingår grenarna rally, rallycross, racing och karting, med totalt 17 förare och kartläsare.

Seniorlandslaget Rally
Emil Bergkvist, Torsåker
Pontus Tidemand, Charlottenberg
Fredrik Åhlin, Hammarö

Kartläsare
Jonas Andersson, Gunnarskog
Patrik Barth, Lysvik
Joakim Sjöberg, Ösmo

Juniorlandslaget Rally
Elias Lundberg, Sala
Daniel Röjsel, Anderstorp
Pontus Åhman, Uppsala

Utvecklingslandslaget Rally
Mattias Adielsson, Torslanda
Tom Kristensson, Hörby
Andreas Persson, Östmark
Dennis Rådström, Torsby

Kartläsare
Johan Johansson, Söderköping

Läs mer om landslaget och Svenska Bilsportförbundet på: http://www.sbf.se/Sportgrenar/Landslaget/

Bildtext:
Exakt vad det innebär att vara med i landslaget får tiden utvisa menar nyblivne medlemmen Daniel Röjsel, som ser med nyfikenhet fram emot 2017. Foto: Daniel Röjsel Motorsport Promotion 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *