Flera SM-åkare på pallen i Rally Sweden

Under helgen avgjordes den svenska VM-deltävlingen i rally, Rally Sweden, med flera SM-meriterade ekipage på plats. Bäst placerad blev tvåfaldiga rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson som svarade för en riktigt bra tid på den avslutande sträckan, där han var tia totalt. Kristoffersson slutade trea i WRC3-klassen och var femma totalt bland R5-bilarna.

Vi var ödmjuka i starten av rallyt och var kanske lite passiva. På lördagen höjde vi tempot och tog mer risker. Vi gjorde en urladdning på sträckan idag för att bli bästa svensk. Det är en otroligt bra känsla, summerar Kristoffersson.

Pontus Tidemand står på pallen i sin comeback till WRC2 efter en säsong i WRC-klassen, Tidemand slutar på en tredjeplats i WRC2 med sin Skoda Fabia.

Det har vart kul, lite som ett sprintrally med den korta sträckningen som blev. Det har gått undan och vart häftigt. Klassen är tight och vi är nöjda att vara trea i WRC2, säger Tidemand efter målgång.

I Junior-VM blev det svensk seger för tredje året i rad genom Tom Kristensson Motorsport, som tar sin andra raka seger i Rally Sweden. Pontus Lönnström Motorsport och Stefan Gustavsson gjorde debut i Junior-VM i helgen och körde punktering på första sträckan, men kom tillbaka starkt och tog två sträcksegrar under tävlingen.

Jag har svårt att finna ord, säger Tom. Vi pangade till med en kanontid redan på första sträckan och har kunnat hålla tempot och göra jobbet. Jag är lyckligaste människan på jorden just nu!

Snabbaste tvåhjulsdrivna bil i tävlingen blev Dennis Rådström och Johan Johansson, de tävlar i en likadan bil som i Junior-VM med kör inte om mästerskapspoäng. Detta är Dennis och Johans andra seger i tävlingen efter att även ha vunnit 2018.

Vi smög igång tävlingen enligt plan för att inte göra några misstag. Vi har fått fram en trygg och snabb bil ihop med teamet och kunnat pusha på de fantastiska hårda vägarna, avslutar Dennis.

Svenska Juniormästaren Pontus Lönnström och Stefan Gustavsson hade en tuff start på tävlingen med en punktering redan på första sträckan, men visade bra fart och tog två sträcksegrar i Junior-VM under tävlingen.

Det har vart ett ganska bra rally. Vi fick en dålig början, men det blev bättre mot slutet. Vi hade inte farten inledningsvis med kunde öka allt eftersom och tog även två sträcksegrar, så vi är nöjda, konstaterar Pontus.

Robert Blomberg och Ida Bood i Skoda Fabia R5 slutade på 22:a plats i tävlingen, Anders Karlsson och Björn Nilsson i den nationella 4WD-klassen körde in på en 27:e plats och Joakim Roman blev 33:a totalt och nia i WRC3.

Ida Lidebjer-Granberg, bronsmedaljör i 4WD Övriga 2019, var kartläsare åt brittiska Catie Munnings och hade inledningsvis problem med dubbla punkteringar på första sträckan. De slutade som 14:e ekipage i Junior-WRC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *