Flodin snuvade Johansson på segern

Kristian Johansson och Fredrik Livh gick som tåget genom hela Snapphanerallyt. Ändå blev de slagna i Trimmat 2WD av en smått formidabel spurt av Patrik Flodin/Göran Bergsten. 

29 tappra i Trimmat 2WD, och de som nådde sista sträckan fick bitvis åka där det var riktigt trasigt. Men det bekymrade inte Patrik Flodin. Däremot var han lite förbryllad över rundorna på Garnisonen, där han tappade först 18,6 och inför nattvilan var 28,7 efter Kristian Johansson.
– Vi hade bestämt oss för att försöka, men det var svårt i vätan och jag trodde inte att vi skulle vara så pass mycket före efter publikprovet. Det var riktigt skönt, säger Kristian.
Flodin var inte ens tvåa så långt, utan det var Nässjös Johan Axelsson/Stefan Ottoson med sin Volvo 940. Trea en annan Volvo-förare, Emil Karlsson.

På SS3 och 4 var Robin Sandberg snabbast, vilket förde honom upp till andra plats bakom Kristian. Men Robin fick senare ge sig med trasig styrväxel. Samma öde drabbade hemmaåkaren Johan Green, medan hans teamkompis Johannes Haraldsson körde sönder växellådan. Robins teamkompis Jonas Åkesson körde punka redan på SS1, men riktigt bekymmersamt blev det på SS6 när transmissionen slutade fungera. Även Nybes inhoppare, Patrik Johansson, fick ge sig då han tappade ett hjul. Oskar Sundell försvann återigen tidigt, denna gång med kylarproblem.

Kristian fortsatte stå upp och köra, medan Flodin åkte en och en halv sträcka på fyrans växel då växelföraren gick av. Då såg saken ut att vara biff.
Men Patrik Flodin vred upp spänningen ett par snäpp genom att ta sträcksegrarna i Trimmat 2WD på SS5, 6 och 7. Men det skulle ändå inte räcka, för det återstod 12,7 sekunder att köra in. Visserligen hade han tagit ungefär en sekund per kilometer när sträckan mätte dryga 2 mil, och nu var Hovdala kortad till närmare 1,7 mil och i sämre skick.
Så resonerade nog de flesta. Inklusive Patrik.
– Vi räknade på det men trodde inte det skulle gå. Vi förstod ju att Kristian skulle ta i, för han ville så klart vinna, säger Patrik.
Vilket båda gjorde, och internationellt meriterade Ilsbo-föraren gjorde det omöjliga och knep segern i klassen med 2,9 sekunder.
– Jag har aldrig någonsin varit så besviken över en andraplats! Vi trodde att den här gången skulle vi ta det och ha ett bra utgångsläge inför Linköping, och vi har verkligen kört på max och bilen har fungerat perfekt. Det här var tungt, säger Kristian.
Medan Flodin och hans hejarklack jublade desto mer.

Trea blev Mattis Olsson efter en hejdundrande fight med Emil Karlsson. Nästan tio mils körning och det skiljde sju tiondelar.
– Jag är jättenöjd, konstaterade Mattis.
– Jag med! Det har varit en kul tävling, menade Emil.
Femma Daniel Wall och sexa Stefan Alenmalm. Hörbys Joacim Kristiansson rattade sin Corolla till en sjunde plats och åtta slutade Peder Johansson, Kulings MS, i sin nya BMW.

Bildtext:
Hela teamet hade anledning att jubla efter Patrik Flodins och Göran Bergstens forcering på slutet som gav klasseger i Trimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *