Följ ÖWR på publikplats

Östersund Winter Rally har sitt tävlingsnav på Skidstadion. Där finns också publiksträckan, men det är ute på skogssträckorna den stora kampen kommer att avgöras. Där finns också utmärkta publikplatser.

Det blir två sträckor på fredagskvällen, dels runt i I 5 Skogen, och så runt i bokstavlig bemärkelse (i en åtta) på Skidstadion. Första bil beräknas starta på SS1 klockan 18.43 och första i SM-fältet kommer till skidstadion 19.30.
Därefter är det nattvila och omstart tidigt lördag morgon, där den första av fem sträckor drar igång 07.40. Ekipage som tvingats bryta under fredagen har möjlighet att starta om med tidstillägg, förutsatt att de hinner reparera bilen.

Tävlingen avslutas med klassiska Husås-Andviken som också är power stage. Det innebär att varje klass kämpar om extra SM-poäng just där, och snabbaste ekipage får tre sådana. Näst snabbast två och ett till den som kör in på tredje bästa tid.
Första bil beräknas vara tillbaka på Stortorget för prisceremoni klockan 15.40. Deltagarna har då kört 384 km totalt, varav 116 km i högsta möjliga fart.

Förutom på skidstadion, har arrangerande MK VMT Jämtland ordnat med fina publikplatser med servering på SS5, SS6 och SS7. För endast 50 kronor finns program med startlista att köpa på OKQ8 Körfältet, OKQ8 Stuguvägen, OKQ8 Lungvik, OKQ8 Krokom samt på Mekonomen Lillänge, Mekonomen Mega Stadsdel Norr och Depå 45 Lit.

MK VMT Jämtland är ett samarbete mellan klubbarna Krokoms MK, Föllinge MK, MK Nordjämten, Stuguns MK, Offerdals MK, Ragundadalens RC och Jämtlands MK.
Efter Östersund Winter Rally tar Rally-SM paus för att invänta grussäsongen. Tredje deltävlingen är South Swedish Rally i Karlskrona 6-7 maj.

För mer info se www.ostersundwinterrally.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *