Fördel Ledin och Bergkvist

En revanschsugen Mattias Ledin och en inhoppande Emil Bergkvist. De får bära favoritskapet i seniorernas två otrimmade klasser.

I skrivande stund ska Mattias Ledin precis till att fylla i lite vätskor för att se om Peugeoten vill starta.
– Vill han bara säga brum åker vi till SSR. Jag har redan en nolla så jag måste vinna om jag ska sikta på guld och det gör jag fortfarande, säger Mattias.
Han sköt motorn i Östersund. Reparerade och for till Gotland där han fick vända hem efter att svänghjulet släppt och tog med sig mer i farten. De sista delarna kom till Lindesberg först i går.
– Vi har fått hjälp från alla möjliga håll, bland annat har P-G och Appelskog gått in och stöttat. Det gör mig mållös, för de har ju eget tävlande att tänka på, säger Mattias.

Men först ut efter juniorerna går Johan Holmberg som leder SM i Otrimmat 2WD. Han vann i Östersund och vill gärna behålla ledningen i mästerskapet. Hans teamkompis  i lundinsbil.se, Christoffer Jakobsson, har inga poäng alls så här långt, men en färsk seger i bagaget från Gotland så farten finns där.
– Riktigt kul att vi är så många nu i SSR. Det ökar spänningen. Sedan gillar jag att arrangören vågar prova något nytt och lägger powerstage på SS10 istället för på sista. Vi måste våga prova för att bli bättre, säger Mattias.
Ludvikas fortåkare, Jan-Erik Eriksson, går ut som fjärde man i sin Suzuki Swift. En bil som kanske passar perfekt när det blir krokigt? Ytterligare en Swift rattas av Joakim Hiljeström innan Tommy Petersson och Lars Olsson kommer i sina Fiestor. Klassen avslutas med Andreas Sigfridsson i en Twingo. Åtta startande – så många har det inte varit ens sammantaget i vinterns deltävlingar.

Nästa klass ut på banan är Otrimmat 4WD där Emil Bergkvist blir svår. Han behöver mil och fart i kroppen till VM i Portugal, så bäva månne konkurrenterna.
– Ja, Emil blir svårslagen. Vi andra får slåss om platserna bakom, säger Joachim Carlström.
Även den här klassen ser åtta ekipage till start, och det är en öppen historia bakom Emil. Kristoffer Karlsson leder tabellen, men är häpen själv över att så är fallet. Nu väntar visserligen grusvägar, och det gillar han bättre än snö och is. Vilket talar till hans fördel.
Anders Karlsson är den som skuggar, tre poäng bakom. Innan säsongen drog igång stack han ut hakan och talade om SM-guld, så nu är det dags att gå från ord till handling…
– Ja eller hur!? säger co-drivern David Arhusiander.
– Anders trivs bättre på grus, så vintern var mest att ta sig igenom. Nu ska det bli åka av!
Både Anders, Emil och Joachim testade under onsdagen utanför Växjö.

En annan med stora förhoppningar på helgen är Robin Adolfsson. Visserligen startade han säsongen med däckproblem i Sandviken och en felpressad bromsslang som separerad i Östersund.
– Nu är det tredje gången gillt hoppas jag. Dessutom är grus min starka sida, säger Robin.
Vinna är målet för 25-åringen från Wäxjö MS. Nu eller senare.
– Jag är övertygad om att jag kan om bara känslan i bilen är den rätta. Får vi flyt i grejerna kan vi det, åtminstone med tiden, för tempot finns där, säger Robin.
Andra med stora vinstplaner är bröderna Joakim och Roger Rydholm. Med lite stolpe ut under vintern är siktet inställt på revansch. De vill klättra uppåt från dagens bronsplats i tabellen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *