Första guldet till Jacob och Stefan

Första guldet är säkrat. Och inte helt överraskande är det Jacob Jansson/Stefan Gustavsson som står för den bedriften i Otrimmat 4WD. I 2WD tog Johnny Andersson en ny seger.

25-årige Jacob från Kopparberg har tillsammans med Stefan Gustavsson helt enkelt varit övermäktig konkurrenterna, och efter två raka JSM-guld har han nu ett även i seniorklass. Men om det blir en satsning på två även i det, återstår att se.
– Det är alldeles för tidigt att säga något om det. Först ska vi köra finalen i Linköping och det känns skönt att då kunna gå för fullt och inte behöva fokusera på att vi absolut måste ta oss i mål, säger Jacob.

Som vanligt var han lugnet själv när han tog emot publikens applåder på Stora Torget i Köping. Ändå blev det besvärligt direkt på morgonen, då han körde punktering och tvingades bryta. Även Emil Carlsson fick ge upp med transmissionsbekymmer.
Jacob startade om, tog de tre powerstage-poängen och styrde upp på rampen som tvåa – och svensk mästare i Otrimmat 4WD.
Första klassegern blev det för Micael Jakobsson, efter att i tidigare deltävlingar tvingats bryta med diverse tekniska bekymmer. Det var heller inte långt borta att det blev så den här gången också, för drivaxeln brast i starten på sista sträckan.
– Vi fick låsa diffarna och bara köra igenom, säger Micael, som dessutom drabbades av både hosta och feber.

I Otrimmat 2WD blev det en ny klasseger för Johnny Andersson. Därmed tog han in på tabellettan Anders Åberg, som inför Kolsvarundan ledde med 24 poäng. Det har nu reducerats till 18.
– En helt fantastisk dag! Allt har fungerat klockrent och vi har haft mängder med kaffebesökare i tältet, säger Johnny, som den här gången lotsades av Christer Carlsson:
– Vi har haft jättekul, och det är viktigast. Att det sedan blev klassvinst gör ju det hela ännu bättre, säger Christer.

Anders Åberg var den som tog hand om andraplatsen.
– Men jag tror Johnny blev förvånad när vi tog tre poäng på sista. Det gör ju också att vi fortfarande har guldläge, konstaterar Anders.
I Gävle var Mikael Jirvelius trea tillsammans med Ida Lidebjer Granberg. I Kolsva blev det en ny sådan. Samt ett extra poäng.
– Det är vi jättenöjda med, säger ”Micke” som seglar upp som bronskandidat.
Och trots att Jonna Eson Brådhe snurrade på powerstage var hon nöjd med fjärdeplatsen. För hade inte om varit, och det runnit iväg så där en femton sekunder hade hon tagit sin första pallplats tillsammans med Julia Svensson.
– Vi får se till att göra det i Linköping istället, säger Jonna.

Bildtext:
I Kolsvarundan säkrade Jacob Jansson och Stefan Gustavsson guldet i Otrimmat 4WD. Foto: Pierre Skytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *