Första segern för Adielsson

I Östersund kom den första totalsegern i Rally-SM för Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Andreas Johansson från Kungsör. Tävlingen blev en kamp mellan tre förare, som inte skulle avgöras förens på den sista specialsträckan.

Inför den skiljde endast 0,1 sekunder dem åt, så snabbast förare skulle vinna tävlingen. Här visade Adielsson sin styrka och var 13,8 sekunder snabbare än någon annan.
– Jag frågade Andreas några gånger på sträckan om han trodde att farten skulle räcka eller om vi skulle försöka öka lite till. Nu visade det sig att det räckte, vilket känns otroligt skönt. Jag är så himla lycklig, vi har kämpat för det här i så många år och nu lyckas vi, det är så fantastiskt, säger Mattias Adielsson.

Östersund Winter Rally startade i fredags med två specialsträckor. Adielsson var snabbast på den första och låg inför lördagen på en andra plats. Lördagens första sträcka var över tre mil och här tappade Mattias lite tid då inte bilen gav full effekt mot slutet. Vid efterföljande service fixades bilen och sedan var det inga problem under resterande sträckor.
– Vi är mycket nöjda med den här tävlingen, samarbetet i bilen har fungerat superbra. Andreas gör ett kanonjobb och levererar noterna precis i rätt tid, det är en otrolig trygghet för mig att ha honom vid min sida. Nu är det Andreas och jag som får kliva upp på prispallen men det är många som skall känna att de står där tillsammans med oss.
– Alla i teamet och många där till skall känna sig delaktiga i segern. Vi gör det här tillsammans och vi skall göra det igen, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Östersund Winter Rally
1. Mattias Adielsson               Göteborg       01.06.29,0
2. Jörgen Jonasson                Vännäs                 +13.8
3. Michael Wikström             Boden                   +14.5

SM-tabell Trimmat 4wd
1. Michael Wikström  – 41p
2. Mattias Adielsson  – 29p
3. Jörgen Jonasson    – 20p

 

Källa: Mattias Adielsson Motorsport
Bildtext: Full attack på den sista sträckan av Mattias Adielsson och Andreas Johansson. Foto: Urban Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *