Första segern för Johnny

Trots diffproblem kunde ingen hota Jacob Jansson i Otrimmat 4WD och i motsvarande med bara två drivande hjul segrade Johnny Andersson.

Första start från Gavlerinken redan 08.00 för en nästan timslång transport ner till SS1 söder om Torsåker. För Jacob Jansson och Stefan Gustavsson tog det inte så många mil innan de insåg att diffarna inte var med dem.
– Klart att det kändes lite tungt att inleda på det viset, säger Jacob.
Drygt två mil senare var han långt ifrån ensam om att dessutom känna att det var tungt också inne på sträckan. I Jacobs fall gick det ändå galant – trea totalt. Efter ytterligare en mil på ”Gammelstilla” var de i ledning, men kom att sluta på trea totalt. I klassen Otrimmat 4WD blev det seger med drygt en och en halv minut.
Tvåa Emil Carlsson, tolva totalt. Då hade han avslutat snyggt, efter att ha tappat på den blöta SS7 och då hittat sig själv på en femtonde plats totalt.
– Vi åker på i vårt tempo. Ingen idé att mäta sig med Jacob, utan vi ökar i vår takt, säger Emil.

När det var dags att dela ut de extra poängen gick två till Emil. Jacob var 3,2 sekunder snabbare. Sista poängen till Märstas Mats Svensson, då Markus Hällbo misslyckades med det mesta just där och då i sin SM-comeback.
– Det tar för lång tid att berätta om alla fel jag gjorde på den sträckan, skrattar Markus.
– Vi är ändå glada för vi har haft hur kul som helst och vi blev i alla fall trea i klassen!
Fyra då Mats, medan Mikael Jacobsson återigen tvingades bryta med tekniska bekymmer.
I alla andra klasser är det jämnt i tabellerna, men här har Jacob och Stefan drygat ut sin ledning så att de nu toppar med 81 poäng mot Emil och Magnus Nilsson på 66. Då kammade ändå Jacob/Stefan noll i Östersund.

Värst på SS1 i Otrimmat 2WD var Johnny Andersson, som den här gången fått med sig sin rutinerade klubbkompis Christoffer Bäck i högerstolen.
– Helt otroligt vad mycket det betydde på de här snabba vägarna. Samarbetet fungerade klockrent från första metern, säger Johnny.
Men så långt var det tight, för bara en tiondel bakom låg Jonas Bodin. Ytterligare fyra ner till Micke Jirvelius, som i sin tur hade sex till Anders Åberg. Till det tre lokala SM-åkare med Andreas Engberg närmast bakom Åberg. En efterlängtad återkomst gjorde Evelina Olofsson, i högerstolen bredvid Staffan Andersson. Sträcka ett avslutades med Almunges Stefan Gustavsson.
Den ende som tvingades bryta var Jonas Bodin, och det efter SS4.
– Vi hade nog kunnat reparera, men valde att packa och dra hemåt för att se över allt till Köping, säger Jonas.
Anledningen var att han så fort han bromsade ställde bilen upp sig, och inför en skarp vänster gled Cittran långsamt av vägen och hamnade på taket.

De andra ångade på. Att Johnny fått upp farten visade han redan i Karlskrona, men föll då på en punktering. Nu blev det ingenting sådant och han ledde från start till mål i sin första seger. Tog också de viktiga tre poängen på sista. Men under servicen fick de byta styrväxel.
– Jag får tacka Åberg och Jirvelius för segern. Anders lånade ut en styrväxel och Micke hade de rätta verktygen, säger Johnny.
I övrigt var det bara när regnet öste ner på SS7 som han tappade något. Vilket han inte var ensam om.
– Då har man gjort premiär i regn också då, menade Anders Åberg.
Han avancerade upp till andra plats på fjärde sträckan, och den behöll han sedan hela vägen.
Men det blev inga två poäng till Anders, utan dessa gick till Mikael Jirvelius. Marginalen var ynka tre tiondelar, viktiga sådana. Micke grejade också tredjeplatsen i klassen.
Bakom grabbarna som blommade upp i helgen. Andreas Engberg fyra.
– Främst gillade jag femman (bara sekunden efter Johnny där). Sedan dalade det, säger han.
Staffan Andersson styrde in som femma, och Stefan Gustavsson var nöjd över att komma i mål med sin Skoda Fabia.
– Kanske det blir Kolsva också.

 

Bildtext:
För Johnny Andersson var det här första segern i Otrimmat 2WD, och han var inte sen att tacka sin klubbkompis Christoffer Bäck för all feedback och stöd från högerstolen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *