Fortsatt rabatt för juniorer

Startavgiften till JSM subventioneras även 2016. De unga talanger som väljer JSM får 1000 kronor i rabatt.

– Det är oerhört positivt att det satsas på oss juniorer. Både det att vi får starta först och att det är lite billigare. Att arrangörerna försöker lyfta fram oss uppskattas, säger Emil Karlsson.
2014 vann han den trimmade delen i JSM, men Sebastian Johansson trixade sig före i kampen om guldet. I år blev Pelle Wilén för svår, varpå det blev nytt silver för Emil.
Nu har han köpt Jimmy Olssons 940 och går för guld.

– Jimmy åkte fort i den bilen, så jag känner lite press. Bilen ska vara lite bättre än min förra, men det är inte säkert att jag åker en endast sekund fortare för det. Men då har jag i alla fall testat, säger Emil.
För att ytterligare förstärka nysatsningen ska Ida Bood, från Torsby, sköta notläsningen i Volvon. Hon har tidigare åkte mycket VOC.
– Hon hoppade in i somras när inte Magnus (Hermansson) kunde och det funkade bra. Nu när han vill trappa ner tar hon över, säger Emil.

Hällefors snabbe junior är inte den ende som bytt bil. Pelle Wilén har köpt en Corolla, och det har även Andreas Persson, Säffle MC, och Mattias Hallberg, Mälaröarnas MK. Det är Leif Petersons bil som flyttat till Eskilstuna, medan Andreas har köpt Pär Dawsons och Mattias lämnar Volvon mot Ulf Erikssons Corolla.
– Det blir stentufft, men medalj är prio 1. Helst guld förstås, men då ska allt stämma och du ska ha flyt också. Vi ska i alla fall försöka, säger Emil.
Sandvikens MK är i full gång med förberedelserna inför flytten av SM-deltävlingen till grannstaden Gävle.
– Satsningen på att hjälpa juniorerna ekonomiskt känns helt rätt. Det är de som är framtiden och just nu har vi ett fint gäng som kör riktigt, riktigt fort i skogen. Vi ser gärna att alla kommer till oss och premiären, säger tävlingsledare Kalle Andersson.

Bildtext:
Så här såg det ut 2015 när Magnus Hermansson och Emil Karlsson tog emot folkets jubel efter silvret i JSM Trimmat 2WD. Nu har Emil köpt Jimmy Olssons 940 och Ida Bood ersätter Magnus Hermansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *