Fortsatt Röjsel i Fords EcoBoost

Ford Sverige satsar vidare på talangen Daniel Röjsel. Bilen är den Fiesta R2t 1.0 EcoBoost som teamet tog ett JSM-brons med ifjol, och som de även vann klassen med i Rally Sweden.

I helgen var Daniel tillsammans med co-drivern Nicklas Edvardsson i Norge och körde Sigdalsrallyt. En tävling med cirka 10 mil SS, uppdelat på 7 sträckor på isiga vägar längs bergen. Över 70 ekipage startade i den första deltävlingen i norska mästerskapet.
Tyvärr försvann förhoppningarna om ett bra slutresultat redan på SS1 då kraftig imma på rutorna gjorde att de tvingades stanna på sträckan. Totalt tappade de cirka 4 minuter, då de också kom försent till SS2 efter att ha försökt laga felet, som visade sig vara värmepaketet.

Resten av tävlingen gick desto bättre. Bilen fungerade klockrent och Daniel kunde köra sig till sträckseger efter sträckseger i klassen och sågs även bland topp tio i totalen på vissa sträckor. Utan några förararmisstag och med en suverän läsning av noterna från Nicklas var det ett glatt ekipage som tog målflagg efter nästan 10 mil utmanande sträckor.
– Riktigt häftiga vägar att köra på bland bergen och även tekniskt utmanande. Nu har vi fått ett kvitto på att tempot finns och vi fick bra uppmärksamhet bland media i Norge. Att vinna 6 av 7 sträckor i klassen visar att vi är att räkna med i framtiden, säger en nöjd Daniel.

Nästa stopp för Ford Sverige-teamet blir i Söderhamn den 4-5 februari då premiären i Rally-SM går av stapeln. Tävlingen går i samband med SM-veckan och Svt finns på plats för TV-bevakning.
– Efter att ha summerat rallysäsongen 2016 tillsammans med Daniel och Nicklas i deras Fiesta R2t 1.0 EcoBoost kan vi inte vara annat än nöjda. Tanken med hela det här projektet var att hitta ett nytt sätt att marknadsföra vår prisvinnande enliters EcoBoost-motor samtidigt som vi stöttar en av Sveriges absolut främsta rallyjuniorer, och det har ju gått bättre än planerat. Nu går vi mot ett nytt spännande år med nya utmaningar, säger Johan Paananen, regionchef servicemarknad på Ford Motor Company.

Pressrelease: Daniel Röjsel Motorsport Promotion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *