Förvånad ledare i Otrimmat 4WD

Verkligen inte! Vi skulle försöka komma igenom vintern med hyfsad poängskörd. Att vi skulle leda tabellen hade vi inte alls förväntat oss, säger Kristoffer Karlsson.

Men så är det. Hans flitiga tävlande med Volvo 940:an i Sverigeserien och så den röda Mitsubishi Evo 9:an i SM har fått hjulen att snurra allt fortare. Trots att han inte var så förtjust i vinter förut, toppar han och Peder Johansson, SMK Trollhättan respektive MK Team Treske, Otrimmat 4WD med 33 poäng efter en andraplats i Gävle och en tredje i Östersund.
– Så nu gillar jag vinter också, säger Kristoffer med ett skratt.

En rejäl genomkörare skulle de ge sig själva i Silverkongen. Fast det tog slut redan på sträcka ett, där Kristoffer kom för nära en sten varpå styrleden gick av. Efter en kort åktur som passagerare hamnade han och Peder ute i naturen.
– Det sägs att det ska vara krokigt nere i Karlskrona också, men vi ska allt stå upp och köra mot de andra. Så får vi se hur långt det räcker, säger Kristoffer.
En av de största motståndarna såg han i Algot Öberg, som imponerade i Östersund. Men Algot står över SSR av ekonomiska skäl.
– Men nu kommer ju Emil (Bergkvist) istället och han blir minst lika svår, spår Kristoffer.

Trollhätteföraren har i alla fall gjort vad han kan genom att gå igenom Mitsun noga. Och han är laddad.
– SM har gått över all förväntan så här långt, mot vad jag trodde innan. Så det är klart vi ser fram emot grusvägarna i SSR, säger Kristoffer.
Som snart har högsäsong, asfaltstillverkare som han är och så driver han egen gokartuthyrning i Åmål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *