Från JVM till JSM för Rådström

I helgen är femman i Junior-VM i rally, Torsbys Dennis Rådström med kartläsare Johan Johansson, tillbaka i Rally-SM när South Swedish Rally körs i Karlskrona. Detta ett år efter att Dennis gjorde SM-debut i samma tävling.

– Det är ett speciellt rally. Det var min första SM-tävling någonsin, som vi åkte förra året. Det var stort då, och det är stort nu. Karlskrona är en fantastisk stad att starta i med rampen på torget och mycket folk i skogen, säger Dennis.

Dennis och Johan satsar i år på Junior-VM i rally där de ligger på en femteplats i mästerskapet och leder den interna rookie-cupen, och starten i Karlskrona är en bra uppladdning inför nästa VM-tävling på Sardinien om två veckor.
– Det är härligt att va tillbaka i SM och skaffa mer erfarenhet. Detta är en bra uppladdning inför Sardiniens VM-rally om några veckor, fortsätter Dennis.
– Jag skulle säga att motståndet i SM och VM är likvärdigt, det är otroligt tufft. Helgens tävling kommer bli helt öppen, och vi ser fram emot att ta fighten. Alla i SM jobbar hårt med sin utveckling. Så det ska bli kul att se vem som jobbat hårdast.

Dennis och Johan ser fram emot en tuff tävling, där många kommer lägga sig i kampen om en framskjuten placering.
– Alla i klassen är tuffa konkurrenter och segerkandidater. Vi har inte lyckats möta någon av konkurrenterna i någon tävling i vår. Så det ska bli kul och se hur vi står oss mot varandra, avslutar Dennis.

Bildtext:
I helgen är det dags för Dennis Rådström att ta sig an South Swedish Rally. Bilden är från VM-tävlingen på Korsika i april. Foto: @World

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *