Fredag sista dag för anmälan

Den 29 juli 18.00 går anmälningstiden ut till Snapphanerallyt, femte deltävlingen i Rally-SM. För publik går det att beställa program redan nu och få det hemskickat.

Programmet gäller som inträde på alla specialsträckor för en person och kostar 175 att få hemskickat. Då ingår även karta. Leverans tidigast 5 augusti. Du beställer ditt program på www.munkarp108.se efter att ha klickat dig vidare på loggan för Snapphanerallyt.

Ännu så länge har, i skrivande stund, endast 27 förare anmält sig till Hässleholm. Nu går det bra att göra det till ordinarie startavgift, 7100 kronor för seniorer (inklusive rek och notavgift) och 6100 för JSM-åkare (inklusive rek och notavgift). Efter 18.00 på fredag (29 juli) tillkommer en avgift för efteranmälan på 2000 kronor.

En som alltid är tidig med sin anmälan är Pelle Wilén, serieledare i JSM Trimmat. Han har inför Hässleholm kört ihop 84 poäng, exakt samma antal som det återstår att kamma hem för den som vinner både klassen och power stage i Hässleholm, Linköping och Uppsala. Svårt förstås, nästan omöjligt. Men allt kan häda om grejerna håller och det går hans väg.
Pelle har också haft för vana att köra bra i Sprint-SM, men i Norrköping senast blev det ingen medalj trots vild framfart.

Han var inte ensam om antingen-eller-scenariot. Jerker Axelsson var tvåa i SM-delen efter de två kvalrundorna. Sedan blev han ”bara” femma totalt när sprintens finalåk summerades.
Tobias Söderqvist blev också utan medalj (slutade åtta) men erövrade 18 SM-poäng efter att ha vara näst bäst i kvalet efter Tomas ”Lången” Pettersson. Som i och med sin placering slog sig in som femma i ”stora” SM, dock utan planer på att fortsätta åka mästerskapet.
Andreas Sjölander hade hoppats på mer SM-poäng än de tio han fick via sin femteplats. En tröst var förstås guldet i Sprint 2WD.

En annan som var lycklig över maximala 25 SM-poäng var Joachim Carlström. Men någon SM-medalj i sprint blev det inte. Inte för Kristian Johansson, och han kammade dessvärre noll också i SM-delen. Bättre då för Johan Green, trea i SM-deltävlingen och det är hans bästa resultat hittills i årets mästerskap. Med det är han på bronsplats inför ”hemmatävlingen” Snapphanerallyt. Redan inför förra året konstaterade han att vägarna gillar han, speciellt Hovdala där han tjuvtränade mycket i unga år.
– Jag har precis anmält mig, för självklart ska vi åka, säger Johan och med det är 28 anmälda till SM-delen. Fler lär komma i slutet av veckan.

Bildtext: I Trimmat 2WD ligger Johan Green på bronsplats efter fyra körda deltävlingar. Årets bästa resultat hittills tog han i Norrköping där det blev en tredjeplats i klassen. Han var också bara några tiondelar från brons i sprinten. Foto: Jack Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *