Friskus gjorde lyckad debut

Från början hade inte Daniel Jansson tänkt att han skulle köra JSM. Inte vet Rasbo-föraren om det blir hela mästerskapet nu heller. Det beror på hur det går.

Premiären var det ju inte så långt till och snö är bra tycker han så det blev start i Söderhamn, trots att fordonet är en Volvo 240.
– Det spelar ingen roll vad det är för underlag. Snö är helt okey, säger Daniel.
I Söderhamn gick det alldeles lysande i JSM Trimmat, där den blivande 25-åringen bjöd publiken på attack, slutade femma och fick med sig tio JSM-poäng. Tiden var så bra att det räckte till en plats bland de 25 främsta i 2WD som gick vidare till söndagens sprint.
– Femma i JSM Trimmat var vi j-t nöjda med! Det gör att vi provar igen i Östersund.

Som yngre åkte han folkrace, sedan blev det Volvo Original och för drygt ett år sedan köpte han sin Volvo 240. Lillebror Jonas har också börjat med VOC, och storebror Fredrik Jansson kör en Seat Ibiza Kitcar. Han var också på plats i Söderhamn, men tog sig inte vidare till söndagen.
– Hur det går i Östersund? Ja, du… ingen aning. Jag har aldrig tävlat där, men det blir nog bra, säger Daniel.
Säkert är att noterna sköter Viktor ”Bosse” Boström (ingen säger Viktor så gör inte det). I Söderhamn satsade duon friskt och lyckades vid ett tillfälle komma på fel sida om ett par däcktravar.
– Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig, konstaterar Daniel.
Går det bra i Östersund kanske vi förhoppningsvis får se mer av denne friskus i JSM.

Bildtext:
Daniel Jansson, Rasbo MK, bjöd den vältaliga publiken i Söderhamn på en luftfärd som hette duga. Lördagens femteplats gav mersmak, så nu siktar han på en fortsättning i JSM Trimmat, åtminstone i Östersund. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *