Full pott för Tobias Johansson

Ludvikas Tobias Johansson blev en för svår nöt att knäcka för konkurrenterna i 4WD övriga. Full pott då han även vann powerstage och hade valt jokertävling.

Michael Wikström låg i topp efter de isiga svängarna runt Liljaskolans övningsområde, men redan på SS2 var Tobias Johansson ikapp och förbi.
– Vi körde på helt egna noter för första gången och jag såg spöken. Litade inte alls på vad jag hörde under andra sträckan, förklarade ”Micke”.
Sjönk till femte plats, medan klubbkompisen Thomas Lahti övertog andraplatsen. De två hade sedan en inbördes fight fram till att Thomas Mitsubishi inte riktigt ville vara med i matchen. De slutade trea, och så långt in på lördagen hade Micke kört upp sig till att bli tvåa.

För åt Tobias fanns inget någon kunde göra. Han bara ångade på.
– Fast det är inte riktigt min typ av vägkaraktär, jag tappar för mycket på de andra trots att jag står upp och kör. Men visst är jag jätteglad för segern, sa Tobias.
Han tog hand om de fem poängen på power stage, följd av de båda Bodenåkarna Thomas och Micke, och två poäng till Fredrik Grahn – det var den kvartett som tog sig i mål av nio startande.
Tomas Bergman gav sig efter en punktering som gjorde att någonting tog stryk i framvagnen.
– Jag ville absolut inte fortsätta och vara i vägen för någon som kom bakifrån. Jag ska ju ändå inte köra hela SM, menade han.
Övriga bröt med tekniska bekymmer.

De tre på pallen, Johansson, Wikström och Lahti hade också valt Vännäs som jokertävling, vilket gjorde att de alla drog iväg i tabellen. Tobias tog tack vare powerstage hela 42,5 SM-poäng i Rally Vännäs.
– SM-guld är målet så det kunde inte börja bättre, konstaterade Tobias.

Bildtext:
Bästa tänkbara start blev det för Bosse Holmstrand och Tobias Johansson i 4WD övriga: klasseger, fem poäng på powerstage och så vald jokertävling på det. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *