Fyra nya förare i JSM

Tio otrimmade juniorer, elva trimmade. Nya bekantskaper är Rasmus Bergström, Oliver Granfors-Latvasalo, Martin Jakobsson och Pontus Florin.

Det är spännande tätt i topp i både Trimmat och Otrimmat, där Emil Karlsson och Elias Lundberg ska satsa för att hålla undan och försvara sina ledningar. Andreas Persson behöver åtta poäng för att ta över i Trimmat, men samtidigt måste han se upp med Pontus Åhman som han bara har tre poäng bakom sig.
Både Pontus Åhman och Pontus Jakobsson nollade i Gävle, medan Andreas började med en punktering i Söderhamn. Emil är den som plockat poäng i samtliga deltävlingar så långt.
Förutom Kolsvarundan återstår också finalen i Linköping, det gör att 56 poäng är kvar att kämpa om. Därmed har också Markus Theorin chans att avancera. Speciellt om det strular för någon framför, då han i dagsläget har tretton poäng upp till medaljplats.

Nya in i JSM Trimmat är Eskilstunas Pontus Florin och Oliver Granfors-Latvasalo, samt hemmaåkaren Martin Jakobsson.
Martin har tävlat ett par år i en fyrhjulsdriven, trimmad Mitsubishi och körde Gävle i fjol. Den bilen är nu ersatt med en Corsa, för att den blivande 21-åringen ska få mäta sig med övriga juniorer.
För Pontus Florin och Oliver Granfors-Latvasalo är det JSM-debut i helgen.
– Planen är att komma i mål och se hur allting fungerar, säger 19-årige Pontus.
Efter att ha kört ungdomsrally köpte han sin Honda Civic, och om allting går i lås vill han köra hela JSM nästa år.
Kompisen Oliver fyllde 18 år den 1 juni och samma dag tog han körkort. Sedan dess har han hunnit med en handfull tävlingar, och före det ungdomsrally, förstås. Han köpte sin VW Golf i maj och har sedan dess byggt om den. Framför allt så att han sitter bra.
– Kolsvarundan är en stor tävling som jag hoppas ska öka på min rutin. Jag har aldrig gjort noter förut, så det blir också någonting nytt, säger Oliver.

I JSM Otrimmat har Erik Telehagen kastat in handduken efter att gulddrömmen gått i kras. Men Victor Karlsson och Eddie Lundqvist tar sats för att klättra uppåt från den fjärdeplats de idag delar med Telehagen.
Topptrion består av Elias Lundberg, Sebastian Johansson och Daniel Röjsel. Det är endast sex poäng mellan guld och brons, vilket gör att varenda meter blir viktig när Kolsvarundans dryga nio mil avgörs.
Rasmus Bergström är den som går ut allra först, tillsammans med storasyster Sandra i högerstolen. Haninge-duon var visserligen med i Uppsala förra året, men då åkte de av på SS2.
– Förhoppningsvis går det bättre den här gången. Målet är att komma runt och få mycket mil, säger Rasmus.
Han är 20 år ett tag till, och ligger trea i Stockholms C-cup i DM. Förra året vann han det med sin Fiesta ST.
– Vi ska göra vårt bästa i helgen, även om vi inte förväntar oss så mycket resultatmässigt, fortsätter Rasmus.
Han har inte tävlat tidigare i Köping, men familjen har ett lantställe strax utanför stan. Så lokalkännedom finns hos syskonen Bergström.
Ledande Elias Lundberg gör också tävlingsdebut i Köping.
– Det ska bli kul med SM igen och få komma igång. Tävlingarna är bra och det lilla jag sett som åskådare i Kolsva verkar det vara kanonvägar, säger Elias.

Bildtext:
I våras köpte Pontus Flodin sin Honda Civic och i helgen är det JSM-debut för 19-åringen från Eskilstuna MK. Foto: Jwr Foto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *