Gasglad samling juniorer

Juniorerna i Rally-SM är sannerligen en samling gasglada! 19 anmälda till helgens drabbning där flera söker revansch. Andra vill ligga kvar däruppe, eller bara uppåt i största allmänhet.

Elias Lundberg sviker sina klasskamrater på traktorflaket i Sala. När de viftar med studentmössorna inför släkt och vänner väljer han att jaga JSM-poäng.
– Vi vill uppåt i listan och behöver vara före både Röjsel och Sebastian. Det är huvudmålet. Att lyckas vinna vore det bästa för att få maxpoäng, säger Elias som tappade då motorn rasade i Östersund. I SSR höll den, och hade inte luften gått ur ett däck hade konkurrenterna fått det svettigt.
Daniel Röjsel har letat effekt sedan SSR, för där räckte det inte till. Och Erik Telehagen har monterat den nya kabelhärvan.
– Ja, den kom från Frankrike måndagen efter SSR. Nu ska vi i första hand åka för att åka och visa att vi minsann kan, säger Erik.

Både Eddie Lundqvist och Jari Liiten hör till hemmaåkarna. Alltid ett plus. Jari har fått hem ett nytt block, sedan det blev sju hål i det gamla i Karlskrona, men kolvar och stakar hade i onsdags morse gått med lastbil vidare till Sundsvall.
– Fraktbolaget jagar ikapp, och hämtar upp grejerna där. Hinner vi bara få hem det så kommer jag, säger Jari.
Eddie hade för brutal närkontakt med stockarna på publiksträckan i SSR. Skadorna tvingade honom att bryta då han låg fyra.
– Nu skulle man kunna tro att jag hittar, men det är bara ett par av sträckorna jag åkt förut. Så det ska bli kul på lördag, säger Eddie.
Viktor Karlsson var femma senast, och vill gärna vara topp fem nu också. Anton Eriksson, Petter Palmqvist, Jonna Eson Brådhe och Kevin Jirvelius har tankarna på samma sak. Uppåt är det som gäller!

Åtta anmälda i JSM Trimmat och i SSR hamnade samtliga tre i tabelltoppen bredvid vägen, men kunde starta om. Det gör att de söker revansch.
– Jag gillar vägkaraktären i Gävle, med lite snabbare vägar. Det höjer min motivation och vi går för seger, säger Pontus Åhman.
Pontus Jakobsson klassvann SS1 i Karlskrona, men sedan hittade han en stöd bredvid vägen som förstörde dagen. Nu gäller det att åka snabbt som attan, men utan närkontakt. Även Emil Karlsson ledde i SSR när styrslaget gick av.
– Vi ligger lite efter, så det är bara att jobba på. Lite synd det som hände i SSR, men så är det. Bara att ta nya tag, säger Emil.
Det intressanta är att det på intet sätt tar slut där. Andreas Persson tog sin första seger med nya Clion senast, och med stärkt självförtroende kan där hända saker. Markus Theorin var tvåa och lika glad han för den placeringen.
– Allt fungerade perfekt, så vi ser verkligen fram emot Gävle, säger Markus.

Först ut i trimmat är Volvo-trion Erik Brodin, Mikael Wallon och Pontus Lönnström. Noras Lönnström fick ge sig då bakaxeln gav upp på SS7 i SSR. Något som triggar igång revanschlusten. Micke var å sin sida fyra i mål, vilket gav värdefulla poäng så han delar sjundeplatsen totalt med Simon Andersson. Men varken han eller Simon Karlsson kommer så Micke kan avancera ytterligare.
Sin första JSM-start gör 23-årige Erik Brodin från Valbo, alldeles utanför Gävle. Han var med i Söderhamn och blev sjua, dessvärre med en topplockspackning som gav upp. Under den gångna helgen var han sexa i 2WD i Borlänge och nu blir det Rally Bilmetro.
– Bara för skojs skull! Vi vill prova när det är så nära, säger Eric.
Sin Volvo 242 köpte han i vintras. Före det har han tre säsonger bakom sig i VOC.

Bildtext: Pontus Åhmans Corsa var något omplåstrad i SSR. Nu laddar han för årets tredje seger i JSM Trimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *