Göthberg värst i 4WD Övriga

Sju förare till start varav tre tog sig i mål. Snabbast var som väntat Per Göthberg och Robert Eriksson i sin orangefärgade Skoda Fabia WRC.

Det började med att Thomas Lahti visade upp färdigheter på asfalten och tog täten med 7,2 sekunder före Johan Rudengren. Sämre gick det för Lahtis klubbkompis från Boden, Michael Wikström, som snurrade. Än mer illa var det för tabellettan Tobias Johansson, som fick släpas ut sedan motorn tystnat i Mitsubishin. Trist var det också för Hörbys Bengt Bengtsson som fick bryta på den korta transporten ut till Garnisonen med trasig bärarm. Inte alls den jokertävling han tänkt sig.

I och med Ludvikaförarens motorproblem fick SM-fighten luft. I alla fall en stund, för dessvärre fick Lahti ge sig redan efter första sträckan på lördagsmorgonen med trasig framdiff.
Därmed var revisorn från Eskilstuna, Johan Rudengren i topp. Drygt sex sekunder före Wikström.
– Fast jag tror nog att Per (Göthberg) kommer att åka fort idag, så vi får se hur länge min ledning håller, sa Johan.

Innan Göthberg tog över hände det att Wikström körde punktering på Hissmossa, specialsträcka 4. Han och Lennart Nilsson tvingades lägga fem minuter på att byta däck.
– Skittrist att det hände, för luften gick ur oss också och det fanns liksom inget att åka för, sa Michael.
Då var Per Göthberg 8,6 sekunder bakom Rudengren. Efter SS5 var avståndet nere i åtta tiondelar.
– Målsättningen var att leda efter lunch och det gjorde vi, sa Johan halvt på skämt och halvt på allvar.

När Algustorp kördes för andra gången var Västerås-föraren Harry Joki på hugget och satte näst bästa tid i klassen.
– Det måste ha varit något i maten, skämtade han.
Men värst var som väntat Göthberg, som övertog ledningen och höll den in i mål. Tvåa Johan Rudengren och trea – trodde alla – Harry Joki. Men han och Toni Sundkvist fick ge upp efter sista sträckan då de åkte av i högfart efter målskyltarna och slog sönder vänster fram.
Därmed fick inte de heller utdelning för att ha valt joker i Snapphanerallyt.
Wikström/Nilsson fick istället överta sista pallplatsen och andraplatsen i tabellen. Tobias Johansson leder fortfarande med 119,5 poäng mot de 86 som Micke har nu. Bronsmedaljen håller Thomas Lahti med 71,5 poäng, men Rudengren tog in rejält och ligger nu fyra på 68.

Som väntat gick de fem extra poängen på Hovdala 2 till Per Göthberg, fast han fick tio sekunder i tillägg för att ha tjuvstartat.
– Svårt med asfalt och startmekaniken i bilen, men vi vann ju ändå och det var det viktiga. Den här dagen har det gått riktigt, riktigt bra och det är hur kul som allra helst, sa Per.
Fyra poäng till Johan Rudengren och tre till Michael Wikström.
–  Vi är jättenöjda och det var en fin tävling, sa Johan.
Av sju startande blev det alltså endast tre i mål.

Bildtext: Eskilstunaduon Per Göthberg och Robert Eriksson tog över ledningen i 4WD Övriga efter lunch och vann klassen med en marginal av 13,6 sekunder. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *